eupEupen
denFCV Dender EH
Datum: 03/09/2011 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Kehrweg Stadion
Eupen maatje te groot voor Dender
Gentil Dossche
| 0 reacties
Eupen maatje te groot voor Dender

Dender onderging al snel de wet van de sterkste tegen de ex-ereklasser die het maximum van de punten behoudt. Met een schamele 1 op 9 blijft een verdienstelijk Dender in de kelder van de rangschikking.

De thuisploeg begon onmiddellijk sterk en De Raes moest aan de bak bij een schot van Myftari (6’). Even later moest Vaesen Saglik foutief stoppen net buiten de 16 meter maar de vrije trap belandde in de muur. Slechts uitstel want toen Saglik door ging op de linkerflank legde hij perfect af voor Masmanidis die de Denderkeeper kansloos liet. Eupen bleef de betere ploeg en Dender moest achter de bal aanlopen. De Raes redde nog maar eens de meubelen toen hij Ciani van de 2-0 hield met een mooie parade. Bij de eerste vlotte combinatie scoorde Dender zijn eerste goal van de competitie. De Loof met een lange bal tot bij Thiebaut die met het hoofd verlengde tot bij Waeghe. Mooie kapbeweging en de bal in de korte hoek. Eupen leek enigszins aangeslagen en veel meer dan een paar corners kon de thuisploeg niet versieren. Eventjes dreigde Dender met een gekraakt schot van Jacobs. Op slag van rust kopte Santos staalhard een voorzet van Lallemand binnen.

Na de koffie nam Eupen direct weer het initiatief, zette hoog druk en duwde Dender achteruit. De Raes reageerde gevat op een knappe actie van Masmanidis (50’) maar de druk bleef aanhouden. Masmanidis kwam in de kluts in balbezit en De Raes had geen verhaal tegen de enig mooie lobbal (54’). Eupen bleef goed voetballen en Dender kwam niet aan combineren toe. Toch staken de bezoekers de neus aan het venster maar Thiebaut besloot een voorzet van Jacobs met een halve omhaal hoog over (64’). De thuisploeg liet het tempo wat zakken en Dender probeerde in de match te komen. Eerst kopte Waeghe een voorzet van Thiebaut zwak naast (74’). Even later kwam er terug spanning in de match toen Thiebaut zijn eerste van het seizoen binnenduwde na een vlotte combinatie tussen Janssens en Waeghe (75’). Dender zette nu alles op alles maar weer moest De Raes redden op een schot van Saglik en de rebound van Masmanidis (84’). Dender kreeg nog twee kansen op een puntendeling. Waeghe stuurde een vrije trap hoog over (85’) en Deumeland kon nog net een voorzet voor de neus van Thiebaut wegboksen (87’). Laatste kans van de wedstrijd waarin een niet onaardige Dender duidelijk de wet van de sterkste moest ondergaan tegen een thuisploeg in kampioenenstijl.

Volgende zaterdag is Dender gastheer voor Wezet (Visé) en moet dan op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen.

AS Eupen: Deumeland, Kocabas, Kis, Santos (88’ Asbuchanow), Ciani (81’ Vaccaro), Masmanidis, Myftari (46’ Goffin ), Lallemand, Le Postollec, Saglik.

FCV Dender: De Raes, Wille (59’ Janssens), De Ly (89’ Droessaert), Gillis, De Loof, Vaesen (75’ Coppin), Waeghe, Jacobs, Thiebaut, Bengaly, Dom.

Kaarten: geel: 39’ Le Postollec, 54’ Masmanidis, 85’ Goffin.

Doelpunten: 12’ Masmanidis 1-0; 22’ Waeghe 1-1; 45’ Santos 2-1; 54’ Masmanidis 3-1; 75’ Thiebaut 3-2