denFCV Dender EH
sniSK Sint-Niklaas
Datum: 17/09/2011 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Dender pakt eerste seizoenswinst tegen St-Niklaas
Gentil Dossche
| 0 reacties
Dender pakt eerste seizoenswinst tegen St-Niklaas

Om het enigszins wat aangetaste blazoen op te poetsen moest Dender de volle buit in eigen huis houden. Pas aan het uur kon de ban worden gebroken en werd SK Sint-Niklaas puntenloos huiswaarts gestuurd.

De bezoekers schoten het snelste uit de startblokken en De Raes moest een schot van Vertonghen uit de hoek ranselen (4’). Ook bij een kopbal van Vertonghen was De Raes bij de pinken (17’). Dender reageerde via Thiebaut en Dom maar Willockx stond in de weg. Aan de overzijde nam Glouftsis de thuisportier op de korrel. Op slag van rust besloot Gillis van dichtbij over.

Dender had de koffie het beste verteerd maar Artz kon het samenspel van Dom en Thiebaut niet verzilveren. Dom mocht alleen op Willockx afgaan maar de spits werd door Jonckheere van de sokken gelopen en die mocht gaan douchen. Janssens knalde de vrije trap centimeters naast (54’). Kort na het uur tikte Coppin een voorzet van Dom tegen de touwen. Sint-Niklaas was aangeslagen en Dender ging door op zijn elan. Vaesen stuurde Dom mooi in de diepte en die knalde onhoudbaar in het dak van het doel (70’). Match gespeeld zou je denken maar de spanning keerde snel terug. De thuisverdediging verslikte zich in Glouftsis en de aansluitingstreffer stond op het bord (78’). Sint-Niklaas had wel zijn beste pijlen verschoten en Dender kwam na 83 minuten dicht bij de 3–1 maar het geblokkeerde schot van Waeghe ging naast. In blessuretijd zorgde Thiebaut voor de eindstand met een achterwaartse kopbal op een voorzet van Waeghe.

FCV Dender: De Raes, Wille, De Ly, Gillis, De Loof (60’ Waeghe), Vaesen, Dom (81’ Vandenheede), Artz, Thiebaut, Coppin, Janssens (88’ Droessaert).

SK Sint-Niklaas:Willockx, Aerts, Verstraeten (60’ De Meersman), Neve (72’ Claessens), Engelen, De Keersmaeker, Van Oppens, Glouftsis, Vertonghen, Melkert, Jonckheere (65’ Vandemarliere).

Doelpunten: 61’ Coppin 1-0; 70’ Dom 2-0; 78’ Glouftsis 2-1; 91’ Thiebaut 3-1

Kaarten: geel: 88’ Vaesen

Herbeleef FCV Dender EH - SK Sint-Niklaas