Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Lorzestadion
Dessel dient Antwerp forfait-nederlaag toe
Tomas Taecke

Promovendus Dessel Sport heeft Antwerp een 5-0-nederlaag in de maag gesplitst. De Great Old staat na een prima start tegen Aalst opnieuw met beide voeten op de grond.

Dessel Sport - Antwerp 5-0
Voor de ogen van ontzettend veel meegereisde fans is Antwerp op bezoek bij Dessel Sport zwaar onderuit gegaan. Halverwege stond The Great Old al 2-0 in het krijt na doelpunten van Burhan en Vansimpsen.

Het tweede bedrijf begon met enige vertraging nadat de stadionverlichting het had begeven. Na een onderbreking van tien minuten kon de scheidsrechter de tweede helft toch op gang fluiten. Beterschap kwam er niet voor rood en wit, want op het uur mocht Dessel via Asubonteng een strafschop omzetten. Onder andere dankzij een tweede goal van Vansimpsen dreef Dessel de score in de slotfase verder op. Antwerp verliest met 5-0 en verkeert na een eerdere bekeruitschakeling tegen Boussu Dour in een mini-crisis.

Eendracht Aalst - Roeselare 3-2
Ook Eendracht Aalst heeft zijn partij woensdagavond winnend afgesloten. Aalst gaf een 2-0-voorsprong weg tegen Roeselare, maar kon alsnog de drie punten thuis houden. Voor de pauze scoorden De Cuyper en Glouftis, na de tegendoelpunten van Lutun en Rechter kon Di Gregorio het winnende doelpunt aantekenen (3-2).