aalEendracht Aalst
kvoKV Oostende
0-1
87' Yohan Brouckaert (pen)
Datum: 24/03/2013 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Pierre Cornelisstadion
Oostende via strafschop voorbij Aalst
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Oostende via strafschop voorbij Aalst
Foto: © SC

Oostende loopt drie punten uit op Westerlo na de zege op bezoek bij Eendracht Aalst. Oostende kreeg vlak voor tijd een strafschop na hands van Delic. Brouckaert twijfelde niet. Dissa zorgde in extremis nog voor 0-2 door in een leeg doel te trappen.

Sander De Graeve in Aalst

Eendracht Aalst kreeg het voor elkaar om de sneeuw tijdig te ruimen en het veld in het Pierre Cornelisstadion lag er goed bespeelbaar bij. Toch werden de eerste minuten door beide ploegen getekend door veel slordigheden.

Het bestuur van Aalst had sfeeracties gepland, zo kreeg elke in wit en zwart geklede supporter een gratis drankje. Toch waren het de supporters van Oostende die het meeste van zich lieten horen in het ijskoude stadion.

De wedstrijd ging erg gelijk op tot Aalst het laken naar zich toetrok vanaf het half uur. Oostende kon enkel dreigen op stilstaande fasen. Di Gregorio had namens Aalst de 1-0 aan de voet nadat Dequaire onder de bal doorging. De aanvallende middenvelder wachtte te lang en Kudimbana kwam gepast uit.

Na een vrije trap verraste diezelfde Dequaire bijna de eigen doelman. Na een niet hoogstaande eerste helft werd er gerust bij een 0-0 stand. Dequaire betaalde zijn onzekere spel cash en bleef in de kleedkamers. Martens kwam in de plaats.

In de tweede helft nam de leider dan toch voorzichtig het heft in handen. Oostende drukte en Aalst vond steeds moeilijker de vrije man. Bij Aalst moesten Di Grégorio en Delic uitkijken. Beiden maakten veel overtredingen en stonden al met geel geboekt.

Het niveau ging na het uur steil naar omlaag, het spel verzande in overtredingen. Dat gaf Oostende wel mogelijkheden op stilstaande fasen. De kustjongens scoorden het merendeel van de goals op spelhervattingen, maar in Aalst bleek de bal nooit goed te vallen.

Petrovic belichaamde de dramatische manier waarop de wedstrijd zich naar het einde sleepte. De linksback passte meer in de voeten van spelers van Oostende dan hij zijn eigen Aalsterse vrienden kon bereiken.

In de 87e minuut kreeg Oostende een penalty nadat invaller Dissa tegen de arm van Delic schoot. Brouckaert bleef ijzig kalm en schoof de 0-1 binnen. Een Aalsters slotoffensief bracht geen zoden meer aan de dijk. Bogaerts trapte van een meter van het doel nog naast de bal. Even later werd een vermeende strafschopfout op Bogaerts niet.

Het werd via Dissa uiteindelijk nog 0-2. Doelman Van Den Noortgaete was in de aanval getrokken en Dissa trapte in een leeg doel binnen.

Opstellingen

Eendracht Aalst Eendracht Aalst

  Speler G Beoordeel
Van Den Noortgaete Kevin 90' -
Bogaerts Jonas 90' -
Petrovic Marko 90' -
Smet Mike 90' -
Filipovic Predrag 90' -
Cerimagic Armin 84' -
Weydisch Thomas 90' -
Delic Uros   90' -
Martin Niels 90' -
Di Grégorio Alexandre   67' -
Glouftsis Stavros 62' -
  Bank G Beoordeel
Vandewalle Marijn 28' -
De Cuyper Tjendo 23' -
De Munter Sam 6'  
Verhoeven Gert-Jan -  
Van Damme Ken -  
Ndefe Gigli -  
Pietermaat Tom -  

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Kudimbana Nicaise 90' -
Schmisser Baptiste 90' -
Dequaire Guillaume 45' -
Kaminiaris Georgios 90' -
De Schutter Niels 90' -
Luissint Xavier   90' -
Brouckaert Yohan  90' -
Jonckheere Michiel 90' -
Vandamme Jamaique 90' -
Depoitre Laurent 90' -
Moreels Wouter 79' -
  Bank G Beoordeel
Martens Gertjan 45' -
Dissa Mahamadou Mama ⚽ ⚽ 11' -
Gendarme Lionel -  
Van Steenbrugghe Lander -  
Vanhaecke Gianni -  
Pierre Nils -  
Dumesnil Jérémy -  
Herbeleef Eendracht Aalst - KV Oostende

Vooraf