Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Edmond Machtensstadion
Leider Oostende wint met tien man op Brussels
Sander De Graeve

Leider Oostende blijft ook in moeilijke omstandigheden de zeges aaneenrijgen. Tegen Brussels verloor het vroeg in de tweede helft De Schutter. Toch wonnen de kustjongens de wedstrijd met 1-2.

In het eerste half uur zagen de bezoekers in Molenbeek werkelijk dramatisch voetbal. Depoitre kon de eentonigheid toch verbreken door de 0-1 voorbij Baguette te knallen. De voorzet kwam van de voet van Brouckaert.

Aan het begin van de tweede helft waren de vooruitzichten iets minder mooi voor de leider. De Schutter mocht namelijk met rood gaan douchen. Het was toch Oostende dat de voorsprong kon uitdiepen. Schmisser kopte een voorzet van alweer Brouckaert mooi binnen.

Brussels moest nu komen en in de verdediging van Oostende vielen gaten, wat gezien de man minder logisch was. Habarugira profiteerde van de ruimte om alleen voor Kudimbana te komen. Hij tekende beheerst voor de aansluitingstreffer.

Verder kwam Brussels echter niet. De ploeg blijft zo in de degradatiezone. Oostende blijft uiteraard leider in de tweede klasse.