Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Schiervelde
Sint-Truiden wint op het veld van Roeselare
Conrad Grayson

Sint-Truiden ging gisterenavond winnen op het veld van SV Roeselare met 0-2. De kanaries lagen bijna een hele wedstrijd onder, maar wisten toch de drie punten naar Limburg mee te nemen.

Het was vooral Roeselare dat in het begin van de eerste helft kwam aanzetten. De West-Vlamingen kregen enkele goede kansen en STVV kwam een paar keer goed weg achterin. Gelukkig voor de Truienaars wou de bal er niet in. STVV moest het vooral hebben van vrije trappen en loerde voornamelijk op de counter.

Roeselare begon ook sterk aan de tweede helft met een betwistbare fase in de grote rechthoek. Een STVV-verdediger deed een stevige ingreep op de bal, maar had ook deels de aanvaller mee. De thuisploeg had graag een strafschop gezien, maar de scheidsrechter floot niet.

Sint-Truiden komt enkele keren goed weg

Na 56 minuten kwamen de bezoekers dat toch op voorsprong tegen de gang van het spel in. Sacha Kotysch schoot vanuit de tweede lijn in de verste hoek. Doelman Lentz kon er net niet bij.

Roeselare ging na het doelpunt van Sint-Truiden volledig op zoek naar de gelijkmaker. STVV-speler Bonemme kreeg in de 66ste minuut rood na een tweede gele kaart. Het was nu 'all hands on deck' voor de kanaries.

Toch mocht het niet zijn voor de West-Vlamingen. De net ingevallen Guillermo Mendez maakt in de laatste minuut nog 0-2 van. Boeken toe voor de thuisploeg. Sint-Truiden deed een belangrijke stap richting de eindronde met deze zege.