Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Het Kuipje
Westerlo sleept gelijkspel uit de brand tegen Aalst
Robby Morren

Westerlo en Aalst hebben zondagnamiddag de punten verdeeld in het Kuipje. Aalst mocht gaan rusten met een 0-2 voorsprong maar Vandenbergh bracht de stand in een spannende slotfase nog in evenwicht.

Robby Morren in Westerlo

Westerlo had dit seizoen nog geen enkele tegengoal geïncasseerd maar daar bracht Aalst al heel snel verandering in. De eerste goede aanval was onmiddellijk raak voor de bezoekers. Di Gregorio mocht de linkerflank afschuimen en leverde een prima voorzet af op Glouftsis die het leer in één tijd in het dak van het doel knalde.

Schwalbe
Het gaf Aalst het nodige vertrouwen, ze speelden kort op de man en gaven Westerlo weinig ruimte om te voetballen. De thuissupporters moesten dan ook lange tijd wachten op echt doelgevaar. Kort voor het halfuur was er even opwinding toen Vandenbergh neerging in de zestien maar ref Vertenten oordeelde dat het ging om een schwalbe en beloonde de aanvaller met een geel karton. Toen Goor wat later een vrije trap tegen de hand van een Aalsterse verdediger in de zestienmeter trapte, reageerde de scheidsrechter niet.

Counter
Net op het moment dat de thuisploeg nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker, werd het koud gepakt op de counter. Ditmaal over de rechterflank waar De Cuyper een puike voorzet afleverde, Niels Martin zorgde voor de 0-2. Kort voor rust liet Owusu nog een uitgelezen kans liggen op de aansluitingstreffer.

Aansluitingstreffer
Na de pauze probeerde Westerlo veel druk naar voor te zetten en er kwamen mogelijkheden maar toch mochten de Kempenaars opgelucht ademhalen toen Martin een uitstekende kans naast kopte. Halfweg de tweede helft laaide de hoop weer op in het Kuipje toen Kevin Geudens een hoekschop tegen de touwen kopte. (1-2) De bezoekers kwamen niet meer uit de omknelling en Jarno Molenberghs, Owusu en Vandenbergh lieten kansen op de gelijkmaker liggen.

Coach Frank Dauwen bracht een kwartier voor affluiten extra aanvalskracht met Van Belle en dat rendeerde. Aanvankelijk was de laatste pass onnauwkeurig en zo zag het er naar uit dat Aalst zou standhouden maar dat gebeurde niet. Met nog 3 minuten te gaan krulde Molenberghs een vrije trap heerlijk mooi op de kruising en Vandenbergh kon in de rebound de gelijkmaker scoren. (2-2)

Zo behoudt Aalst met 7 op 12 één puntje voorsprong op Westerlo dat na 4 wedstrijden nog steeds ongeslagen blijft.