Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Edmond Machtensstadion
Een nieuwe naam, een nieuw elan?

RWDM Brussels is de competitie in tweede klasse begonnen met een verrassende driepunter tegen Lommel. Het won uiteindelijk met 2-0 en is zo voor minstens een dag leider.

De competitie in tweede klasse werd op gang getrapt met een duel tussen RWDM Brussels en Lommel. De thuisploeg was op papier de underdog tegen een Lommel dat dit seizoen dicht bij de top-6 moet kunnen aanleunen en mocht dromen van een plekje in de eindronde.

Op speeldag 1 kregen de ambities van de Limburgers echter meteen een knauw, door 2-0 verlies op het veld van Brussels.

Tien minuten voor rust bracht Somé de thuisploeg op voorsprong, een strafschop - die moest worden opnieuw genomen - van Seoudi legde de wedstrijd in een definitieve plooi.

Al bij al een verdiende overwinning voor de thuisploeg, dat onder een nieuwe naam aan het seizoen is begonnen en ook meteen een nieuw elan lijkt te bezitten. Al is het na een speeldag nog heel vroeg om dat te zeggen.