Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stayen
STVV krijgt leider op de knieën
Sander De Graeve

Sint-Truiden houdt de spanning hoog in de tweede klasse na een overwinning tegen leider Mouscron- Péruwelz. Op Staaien won het met het kleinste verschil van de fusieclub.

In de tweede klasse stond vanavond de topper tussen Sint-Truiden en Mouscron-Péruwelz op het programma. Tussen de twee kandidaten voor promotie gaapte voor deze partij al een gat van zes punten. STVV moest dus vol aan de bak tegen de leider.

Dat nieuws werd alvast opgepikt door de spelers van de thuisploeg. De spelers van Mouscron-Péruwelz waren nog niet goed en wel wakker of het stond al 2-0. Mendez en Dufer tekenden voor beide goals.

De bezoekers moesten snel reageren wilden ze nog iets puren uit deze topper. Khiter zorgde drie minuten na de 2-0 al voor de hoopgevende aansluitingstreffer, maar daarna zwegen de kanonnen van satellietclub van Lille OSC.

De rust werd gehaald met de 2-1 op het bord en ook na de pauze werd niet meer gescoord. STVV boekte een belangrijke overwinning en maakt de titelstrijd in tweede nationale zo nóg spannender.