1-0
2-0
2-1
2-2
90' Freddy Mombongo (pen)
Datum: 15/12/2013 14:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: De Leunen
Antwerp pakt punt na knotsgekke slotfase
Timothy Collard

De oudste club van ons land is er zondagnamiddag niet in geslaagd om te gaan winnen bij staartploeg Geel. Antwerp leek lange tijd te gaan verliezen, maar in een knotsgekke slotfase pakte het alsnog een punt.

In een meer dan vermakelijke eerste helft speelde Antwerp de beste kansen bij elkaar, maar scoren zat er niet in. Güvenc, Bakkenes en Tano zorgden voor het meeste doelgevaar, maar Geel-doelman Coenen stond pal op de pogingen. Bij de rust stond er dan ook nog 0-0 op het scorebord.

Geel slaat toe vlak na rust
Meteen na de pauze kreeg Antwerp al snel een opdoffer te verwerken. Hoefnagels bracht een vrije trap voor doel, waar Kolev de bal kon beroeren en op die manier Yves Makabu Makalambay verschalkte.

Antwerp-coach Hasselbaink greep vrijwel meteen na het tegendoelpunt in: hij goodie Petrucci en Dom in de strijd in plaats van Kil en Güvenc. Maar meteen na de wissel kreeg The Great Old een tweede opdoffer te verwerken. Makalambay bracht in eerste instantie redding, maar moest zich gewonnen geven op de rebound van Christiaens.

Doldwaze slotfase
De oudste club van ons land ging na de 2-0 nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer, maar Geel verdedigde zijn voorsprong met hand en tand. Mombongo was het dichtst bij een doelpunt, maar zijn volley en kopbal verdwenen net naast de kooi van Coenen.

Een nederlaag leek in de maak voor The Great Old, maar in een knotsgekke slotfase pakte Antwerp alsnog een punt. Eerst tikte Mombongo in minuut 89 een voorzet van Dom binnen. Amper een minuut later zette diezelfde Mombongo ook nog een strafschop om: 2-2 en alsnog een punt voor de troepen van Hasselbaink. Tano (Antwerp) en Meeus (Geel) liepen beiden nog tegen rood aan in het slot.