Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Schiervelde
Moeskroen walst over Dessel, spektakel in Roeselare
Timothy Collard

Vrijdagavond stonden er twee wedstrijden op het programma in de tweede klasse. Moeskroen-Péruwelz kende geen problemen met Dessel Sport, terwijl Roeselare en Tubeke gelijk speelden na een spektakelstuk.

Dessel Sport-Moeskroen  0-5

Moeskroen had er op bezoek bij Dessel duidelijk zin in. Na een goed kwartier spelen stond het al 0-2 voor de bezoekers. Michel en Altama zorgden voor de comfortabele voorsprong. Vlak voor de pauze dikte Altama zelfs nog aan tot 0-3.

In een vrijwel overbodige tweede helft kon Dessel nooit echt een vuist maken. Moeskroen kon de score makkelijk uitdiepen tot 0-5. Khiter en Vandendriessche zorgden nog voor de goals. Door deze overwinning is Moeskroen even alleen leider met zeven op negen. Morgen kunnen Antwerp, Eupen en RWDM Brussels nog over de fusieclub springen.

Roeselare-Tubeke  3-3

In Roeselare-Tubeke viel er zelfs nog een doelpuntje meer dan in Dessel. Roeselare was heer en meester in de eerste helft en ex-Antwerpspits Van Tornhout (2) en Di Lallo zorgden aan de pauze voor een ruime 3-0-voorsprong.

In de tweede helft gaven de West-Vlamingen die voorsprong alsnog uit handen. Op het uur bracht Liard Tubeke opnieuw in de wedstrijd en in de slotfase maakten Gevaert en Bailly zelfs nog gelijk.

3-3 na een spektakelstuk, maar Roeselare en Tubeke schieten daar bitter weinig mee op in de stand. Beide clubs tellen twee punten na drie speeldagen.