Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Pierre Cornelisstadion
Aalst blijft in de kelder, Brusselse derby onbeslist
Timothy Collard

Zondagnamiddag stonden er nog twee wedstrijden op het programma in tweede klasse. Zo bekampten White Star Brussel en RWDM Brussels elkaar in de Brusselse derby en kreeg Aalst het bezoek van Wezet.

Aalst-Wezet  1-1

Voor veel doelpunten en spektakel moesten we zondag evenwel niet in tweede klasse zijn. In het Pierre Cornelisstadion was Aalst lange tijd op zoek naar een doelpunt. Dat doelpunt viel pas in de tweede helft, toen Glouftsis er iets na het uur 1-0 van maakte.

Wezet probeerde nog terug te slaan en dat lukte ook. In de slotminuten gaven De Ajuinen hun voorsprong alsnog uit handen en zo blijft de Oost-Vlaamse club in de onderste regionen van het klassement hangen.

WS Brussel-RWDM Brussels  0-0

Ook in de Brusselse derby viel er bitter weinig te beleven. Vooral RWDM hoopte op een zege, om de aansluiting met de top-vijf te behouden. Na negentig minuten stonden er echter nog steeds twee nullen op het scorebord en moesten beide teams vrede nemen met een punt.