Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot Wilrijk heeft aan één helft genoeg tegen zwak Lommel en blijft op kop
Dirk Pieters

Beerschot Wilrijk wint met 3-0 van Lommel

Beerschot Wilrijk kende zaterdagavond geen problemen met Lommel SK. In de stand was het verschil al duidelijk én na 90 minuten voetbal op het Kiel was het bewijs er. De thuisploeg won zonder problemen met 3-0 van de Limburgers. Een kleine afstraffing werd het in de eerste helft.

De thuisploeg deed het de laatste tijd uitstekend en zo wijzigde coach Stijn Vreven weinig aan zijn elftal. Enkel Erwin Hoffer moest plaats nemen op de bank, Tissoudali was zijn vervanger.

Meer zorgen waren er voor Tom Van Imschoot, zijn team stond laatste in de tweede periode. De coach van Lommel voerde drie wissels door. Santermans, Cauwenberg en Henkens begonnen in de basis.

Meteen in de aanval

De wedstrijd was nog maar enkele minuten bezig, maar het was al meteen duidelijk dat dit Lommel niet klaar was om het Beerschot Wilrijk moeilijk te maken. Na nog geen tien minuten stond de 1-0 al op het bord. Van Den Bergh kopte hard voorbij Coucke. Wie dacht dat het tempo dan ging liggen kwam bedrogen uit.

De thuisploeg ging gewoon verder en Tissoudali maakte er met een harde schuiver 2-0 van. Een knap doelpunt van de flankspeler, maar nog niet het knapste voor de pauze. Die eer was voor Noubissi. De aanvaller knalde de bal met een volley voorbij de Lommelse doelman; 3-0.

Wedstrijd afgelopen

3-0 aan de koffie en dan weet je dat de wedstrijd al is afgelopen. Beerschot Wilrijk kwam ook met die mentaliteit uit de kleedkamer. Veel fouten, slechte passes en balverlies en zo duurde het lang alvorens er weer iets te noteren viel. Tissoudali kreeg nog een goede mogelijkheid, maar faalde.

Aan de overkant toch iets meer kansen, maar het was allemaal te slap om doelman Vanhamel in gevaar te brengen. Rocha kreeg amper een bruikbare bal en dat weet je dat het een onbegonnen zaak was.

In de tweede periode strijden KV Mechelen en Beerschot Wilrijk voor de tweede periodetitel. Beide clubs tellen 14 punten.