Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Joseph Marien stadion
Beerschot buit numerieke meerderheid maximaal uit en leidt in tweede periode

Beerschot legt tien Unionisten over de knie

Een felle en intense wedstrijd in het Dudenpark heeft de leider in de tweede periodestand in 1B aangeduid na drie speeldagen. Het kon zowel Union als Beerschot worden bij een zege van één van beide teams. Beerschot speelde bijna de hele match met een man meer en klaarde de klus.

Na vijf minuten speelde dé bepaldende fase in deze wedstrijd zich al af: Holzhauser stuurde Noubissi diep en Perdichizzi ging in de tackle. De verdediger was de laatste man. Het oordeel van scheidsrechter Pirard was onverbiddelijk: rechtstreeks rood.

Met een man meer ging Beerschot logischerwijs het balbezit opeisen en verwierf het een groot veldoverwicht. Union slaagde er nog maar zelden in om eruit te komen, maar gaf ook weinig weg. Tot even voor het halfuur. Na balverlies van de thuisploeg achterin belandde het leer na enkele tussenstations bij Noubissi. De spits van Beerschot trapte van in de rechthoek over.

Holzhauser breekt de ban

Vijf minuten later was het wel raak: Vancamp speelde Holzhauser aan en de Oostenrijker schoot de 0-1 voorbij Saussez. Met het einde van de eerste helft in zicht had Pirard het steeds moeilijker om de wedstrijd onder controle te houden, maar kwam de schwung er toch weer wat in bij Union. Halaimia blokte Vega af en Kis kopte een vrije trap voorlangs.

Ook in het begin van de tweede helft kon er een doelpunt vallen aan beide kanten, al was het toch vooral een gretig Union dat aandrong. Vanhamel moest een schot uit zijn rechterbenedenhoek halen. Aan de overzijde knalde Vancamp van in de zestien hoog over. Nadien was het weer aan Union: Nielsen vond Vanhamel op zijn weg en de Beerschot-verdediging ontzette net op tijd. Een vluchtschot van Kis zoefde rakelings over.

Schitterende save Vanhamel in het slot

Knap van Union dat het toch weer de blik naar voren richtte en zoveel spirit in zijn tweede helft stak. In het laatste halfuur had Beerschot zijn zaakjes achteraan wel weer voor mekaar. Nielsen pakte in het slot nog wel uit met een heerlijke vrije trap van ver. De save van Vanhamel was minstens evengoed.

Maes werkte de bal aan de overzijde nog in de linkerbovenhoek en gaf zo de doodsteek. Ook hierna kwam er nog een reactie van de thuisploeg, maar Vanhamel tikte over. Beerschot gaat met een 7 op 9 aan de leiding in de periodestand.