Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Dender in extremis naast Lierse
Fabian Morren

Dender en Lierse hebben de punten op de eerste speeldag van de eindronde gedeeld. Dankzij een laat doelpunt van Sylla werd het 1-1.

Dender had de nederlaag van afgelopen week tegen Charleroi en het ontslag van Johan Boskamp in de eerste helft duidelijk nog niet verteerd. Het team van coach Patrick Asselman speelde slap en kwam na een half uur ook op achterstand. Bojovic trapte na een hoekschop binnen.

Dender slaagde er in de eerste helft amper in om kansen af te dwingen, maar na de pauze kwam er wel meer vuur in het elftal. David Destorme had ook de kansen om het af te maken, maar miste onbegrijpelijk. Halverwege de tweede helft moest Lierse met tien verder na de tweede gele kaart voor Frederik Frans.

Dender zette nadien nog alles op alles om minstens een punt thuis te houden. Lierse-doelman Vladan Kujovic speelde echter een uitstekende wedstrijd en een vrije trap van Smajic belandde op de lat. Wanneer niemand het nog verwachtte, maakte Sylla (foto) in de slotfase alsnog de gelijkmaker. In blessuretijd kreeg ook Bart Van den Eede nog rood na een elleboog op Bojovic. (GV)