antAntwerp
denFCV Dender EH
0-2
Datum: 31/05/2009 16:00
Competitie: 2e - promotie
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Bosuil
Dender gaat drie punten halen op de Bosuil
Tom Drossaert
| 0 reacties
Dender gaat drie punten halen op de Bosuil
Foto: © SC

Dender heeft een goede zaak gedaan met het oog op een verlengd verblijf in eerste klasse. Het graaide de drie punten mee vanop de Bosuil. Antwerp mag zich stilaan verheugen op nog een jaartje tweede klasse.

 

In de eerste helft toonde Dender zich het efficiëntst. Een schot van Zukanovic uit de tweede lijn week af op het been van Aganovic, Ristovic werd op het verkeerde been gezet en de doelman zag de bal binnenrollen. De bezoekers zaten meteen op rozen. Het was meteen de laatste doelrijpe kans voor Dender.


 

Antwerp van zijn kant was niet aangeslagen door de vroege tegentreffer en ging zelf nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Een misverstand in de Dender-defensie bracht Kenmogne in een glansrijke positie, maar de spits wist de bal nog naast te werken. Een vrije trap op links zorgde voor de beste kans voor de Great Old. Van Hemert kon knap op doel koppen, maar zijn poging miste maar net het doelhout. Dender ging met een gevleide voorsprong de rust in.


 

Scherper Dender


 

Dender kwam duidelijk scherper uit de kleedkamers, wat resulteerde in veldoverwicht en doelgevaar. Dribbelkont Aganovic was een gesel voor de Antwerp-defensie, maar doelman Ristovic speelde een beresterke partij en behoeddde zijn ploeg voor een tweede tegentreffer. Ook schoten van de ingevallen Saintini en Destorme brachten de Antwerpgoalie niet van de wijs.


 

Antwerp toonde veel goede wil, maar bracht uiteindelijk toch te weinig om Dender in de problemen te brengen. De Great Old kon na een sterk openingskwartier van Dender toch enkele keren de neus aan het venster steken, waarbij een schot van Baert de meest noemenswaardige actie mocht genoemd worden. Berthelin kon er nog net bij met de vingertoppen. In de slotfase zette Antwerp nog druk op de Dender-defensie, maar het kalf was reeds verdronken. In het ultieme slot verdubbelde een knap schot van Destorme de score van Dender, dat al bij al verdiend met de drie punten gaat lopen.


 

Dender blijft met deze overwinning in het spoor van Roeselare, Antwerp moet gaan hopen op een mirakel wil het nog eerste klasse halen.

Herbeleef Antwerp - FCV Dender EH

2e - promotie

 Speeldag 3