Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Schiervelde
Sierens helpt Roeselare aan de zege
Steurbaut Kersten

Roeselare heeft een uitstekende zaak gedaan met het oog op het behoud in eerste klasse. In eigen huis werd met het kleinste verschil (1-0) gewonnen van Lierse. Halfweg de eindronde gaat Roeselare met 7 op 9 aan kop.

De West-Vlamingen speelden geen goede wedstrijd, maar kwamen na acht minuten wel al op voorsprong. Abdessalem Benjelloun speelde zich met een gelukje vrij en knalde het leer hard tegen de netten.

Lierse, met Thomasz Radzinski op de bank, zocht maar vond geen openingen in de defensie van de thuisploeg en kon alleen met afstandsschoten van Julien Tshiala en Jurgen Cavens de vuisten van Jurgen Sierens testen.

Janssens op de paal

Net voor rust liet Joerie Dequevy de kans om de wedstrijd in het voordeel van Roeselare te belissen liggen. De belofteninternational knalde een voorzet van Gunter Van Handenhoven nipt naast. Een poging van Benjelloun werd net na rust door Vladan Kujovic in hoekschop geduwd.

De gemiste kansen kostten de West-Vlamingen nog veel angstzweet. Lierse kwam beter in de wedstrijd en Cavens testte voor een tweede keer de vuisten van Sierens. Kevin Janssens knalde het leer tegen de paal. Herman Helleputte stuurde Radzinski nog de wei in. Ook de Poolse Canadees moest echter zijn meerdere erkennen in een uitstekende Sierens.

Roeselare versus Dender

Sherjill MacDonald zorgde in de slotfase nog bijna voor de bevrijdende 2-0, maar Kujovic bokste de poging van de Nederlander over de dwarsligger. Na drie speeldagen telt Roeselare 7 op 9 en lijkt de eindronde een strijd te worden tussen de jongens uit de Rodenbachstad en Dender, dat met 0-2 won op Antwerp. De promotiekansen van Lierse zijn na 2 op 9 bijzonder klein. (AN)