denFCV Dender EH
antAntwerp
1-0
1-2
90+2' Ray Fränkel
Datum: 04/06/2009 20:30
Competitie: 2e - promotie
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Antwerp geeft Dender tik
Tom Drossaert
| 0 reacties
Antwerp geeft Dender tik
Foto: © SC

Antwerp heeft Dender schijnbaar uit eerste klasse gekegeld. The Great Old ging onverwacht winnen op het veld van de Oost-Vlamingen en zet zo Roeselare in pole position om de eindronde te winnen.

Dender begon verschroeiend aan de partij en dwong meteen enkele kansen af. Vooral Smajic woog op de Antwerpdefensie, maar verzuimde om de kansen af te maken. Na een furieus openingskwartier liet Dender Antwerp komen, zonder dat er veel dreiging vanuit ging. De Oost-Vlamingen kwamen wel goed weg na de gemiste strafschop van Pivaljevic nadat Fred handspel had begaan. Net voor rust kreeg Dender zijn beste kans, maar Paco Sanchez kopte de bal naast.

 

Antwerp had het moeilijk in het eerste kwartier, maar kwam gaandeweg wel beter in de wedstrijd. Kenmogne speelde zich enkele keren vrij, maar Berthelin had geen probleem met het gekraakt schot van de spits.

 

Bevrijdende treffer

 

Dender kwam duidelijk als de betere ploeg uit de kleedkamers en creëerde in de beginfase het meeste doelgevaar. Ristovic kon een schot van Fred nog na twee keer klemmen, maar moest zich toch gewonnen geven toen Saintini het van op afstand probeerde. Dender ging daarna op zoek naar een tweede treffer, maar stootte op een stug Antwerp.
 

The Great Old was niet aangedaan door de vroege goal in de tweede helft, en behield een goede organisatie. In het tweede deel van de tweede helft kwam Antwerp opzetten, wat resulteerde in een aantal doelrijpe kansen. Het eerste schot van Kenmogne ging nog nipt naast, maar de tweede poging verschalkte Berthelin en bracht Antwerp langszij. Ondanks de druk van Dender kon Antwerp er nog een laatste keer uitkomen. In de toegevoegde tijd kopte Fränkel de bevrijdende treffer voor de bezoekers tegen de netten.
 

Met deze onverwachte overwinning lijkt Antwerp Dender uit te schakelen voor de eindronde en Roeselare, dat won van Lierse, vrije baan te geven voor een verlengd verblijf in eerste klasse. (AN)

Herbeleef FCV Dender EH - Antwerp

2e - promotie

 Speeldag 4