Datum: 04/06/2009 20:30
Competitie: 2e - promotie
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Roeselare zet grote stap richting behoud
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Roeselare zet grote stap richting behoud
Foto: © SC

Roeselare staat na een 1-3-overwinning op Lierse dicht bij een verlengd verblijf in eerste klasse. Bij de thuisploeg waren alle ogen na enkele discutabele fases gericht op scheidsrechter Claude Bourdouxhe.

De West-Vlamingen kwamen, net als zondag, al vroeg op voorsprong. Sherjill MacDonald opende bij de eerste bezoekende aanval meteen de score. De Nederlander tikte aan de tweede paal een voorzet van kilometervreter Stefaan Tanghe keurig tegen de netten. Abdessalem Benjelloun kreeg op het kwartier de kans op de 0-2, Vladan Kujovic redde met de voet.

Strafschopfase

Het voetbal bij de thuisploeg was veel te slordig en te traag. Tomasz Radzinski schreeuwde na een contact met Jeremy Huyghebaert om een strafschop.  Bourdouxhe weigerde om de bal op de stip te leggen. Jurgen Cavens tipte een voorzet van de Poolse Canadees over de kooi van Jurgen Sierens.

MacDonald was nog twee keer dicht bij een tweede doelpunt, maar net voor rust leek Benjelloun de wedstrijd dan toch al vroeg te beslissen. De Marokkaan knalde een vrije trap voorbij Kujovic in doel.

Lierse vocht zich in het tweede bedrijf echter terug in de wedstrijd. Mladen Lazarevic haalde eerst nog een kopbal van Cavens van de lijn, maar bij een tweede poging was het wel raak. Cavens trapte een voorzet van Nderim Nedzipi voorbij Sierens: 1-2.

West-Vlaamse voetbalgoden

De vlam sloeg in de pan, maar Roeselare had de voetbalgoden aan zijn zijde. Net voor de aansluitingstreffer van Cavens ontsnapte Huyghebaert aan de uitsluiting na een nieuw contact met de doorgebroken Radzinski. Een vrije trap van Abdel Wahed spatte uiteen op de dwarsligger. Een nieuwe poging van de Egyptenaar strandde in het zijnet.

Bij de Pallieters moest de kelk tot op de bodem leeg. Julien Tshiala werd na een domme overtreding op Benjelloun terecht naar de kleedkamers gestuurd. De Marokkaan kopte in de slotfase nog de 1-3 tegen de netten.

Ruime voorsprong

Dankzij het verrassend puntenverlies van Dender tegen Antwerp vergroot Roeselare de kloof met Dender tot vijf punten en is een extra jaartje eerste klasse heel dichtbij.

Herbeleef Lierse SK - Roeselare

2e - promotie

 Speeldag 4