Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Bosuil
Nedzipi maakt doelpunt Ristovic ongedaan
Steurbaut Kersten

Antwerp en Lierse gaan met een gelijkspel de zomer in. Pedrag Ristovic leek Antwerp de drie punten te schenken, maar moest zich in de slotfase toch nog één keer gewonnen geven.

Met een ouderwetse derby op de Bosuil is voor Antwerp en Lierse het doek gevallen over een seizoen waar rood-wit en geel-zwart veel meer van hadden verwacht. De terugkeer naar eerste klasse wordt voor beide ploegen met minstens een jaartje uitgesteld.

Lierse vocht in de reguliere competitie lange tijd met Sint-Truiden om de titel en de rechtstreekse promotie naar de hoogste afdeling en ging na een slopend seizoen moegestreden ten onder in de eindronde. Antwerp knokte zich na een knappe eindrush in de eindronde, maar was daarin en maatje te klein voor eersteklassers Roeselare en Dender.

Wat restte was een overbodige slotakkoord op de Bosuil, die voor de veredelde oefenwedstrijd toch aardig was volgelopen. De fans werden jammer genoeg niet getrakteerd op een spectaculaire voetbalavond en zagen Antwerp en Lierse met een gelijkspel afscheid nemen van het seizoen.

De Great Old begon nochtans met goede intenties aan de wedstrijd, maar slaagde er niet deze om te zetten in doelrijpe kansen. Al had Adamo Coulibaly de thuisploeg na drie minuten al op voorsprong kunnen brengen. De Fransman knalde het leer echter hoog over doel. Jurgen Cavens knalde aan de andere kant de beste kans naast.

De tweede helft leverde iets meer animo op, met een hoofdrol voor Antwerp-doelman Pedrag Ristovic. De Serviër bracht zijn ploeg vanop de stip op voorsprong, maar kon in de slotfase onvoldoende bij een kopbal van Nderim Nedzipi: 1-1. In de blessuretijd behoedde Ristovic Antwerp nog van een pijnlijk afscheid. Met een knappe parade hield hij Cavens van de 1-2. (AN)