denFCV Dender EH
roeRoeselare
Datum: 11/06/2009 20:30
Competitie: 2e - promotie
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Dender klopt Roeselare in overbodige wedstrijd
De Nijs Michael
| 0 reacties
Dender klopt Roeselare in overbodige wedstrijd
Foto: © SC

Het doek is definitief gevallen over het seizoen 2008-2009. Gisteren speelden Dender en Roeselare hun laatste match in de eindronde. Een overbodige partij, want Dender was al zeker van degradatie en Roeselare verzekerde zich tegen Antwerp van het behoud.

Aangezien deze wedstrijd voor geen van beide ploegen nog belang had, mochten enkele beloften aantreden. De eerste kansjes waren voor Roeselare, maar Dender kreeg de eerste grote mogelijkheid. De Pever slaagde er echter in om de bal naast het doelkader te trappen. Aan de overzijde deed Dembele hetzelfde.

Halfweg de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Aganovic kopte de bal tegen de touwen. Roeselare reageerde via Ode, maar die zag zijn schot uit elkaar spatten tegen de dwarsligger. Dender was nog dicht bij de 2-0, maar Bourdon hield Van Den Eede van een kopbaldoelpunt.

Het bleek slechts uitstel, want vlak na rust trapte Aganovic de 2-0 in twee tijden binnen. Even later besliste Ramzi de partij, hij kopte een corner van Aganovic tegen de netten: 3-0. Roeselare gaf zich echter niet gewonnen en kwam via doelpunten van Ternest en Ode nog terug tot 3-2., maar verder kwam Roeselare niet meer.

Zo neemt Dender na twee seizoenen in de Jupiler Pro League afscheid van het hoogste niveau. Roeselare verzekerde zich op de vorige speeldag al van het behoud en is dus één van de zestien ploegen die volgend seizoen mogen starten in de vernieuwde Jupiler Pro League.
Herbeleef FCV Dender EH - Roeselare

2e - promotie

 Speeldag 6