Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Schiervelde
Roeselare pakt met omstreden goal de 3 punten
Maarten Coenen

KVSK United leek lange tijd op weg om voor de eerste stunt in de eindronde te gaan zorgen. In de laatste 20 minuten ging Roeselare echter nog op en over de bezoekers en won het met 2-1.

Roeselare ontving vandaag in de eerste match van de eindronde KVSK United, de nummer 2 van de exqi league. Beide ploegen hoopten om een goede start te nemen, wat in deze mini-competitie van cruciaal belang kan zijn. Bij de thuisploeg ontbrak Stefaan Tanghe die op training zijn enkel zwaar blesseerde en Mirvic die geschorst was. United kwam ook wat gehavend aan de aftrap: scherpschutter Brouwers en Scheelen waren afwezig.

De toeschouwers op Schiervelde zagen een afwachtend begin van beide ploegen. Het was wachten tot de 10de minuut tot Delande een eerste keer Sierens kon bedreigen, die bracht echter knap redding. Roeselare kwam niet verder dan wat halve kansen en ook United kon nog amper voor dreiging zorgen in de eerste helft, die werd afgesloten met een logische 0-0.

In de 2de helft was er wat beterschap: United kwam iets meer opzetten en in de 57ste minuut kwam het ook op voorsprong toen topschutter Ketting het schot van Caramazza in doel kon verlengen. Even leek Roeselare van slag, maar een aarzeling in de bezoekende defensie werd door Rukavytsya al snel afgestraft: 1-1 met nog goed 20 minuten op de klok.

De wedstrijd leek nadien af te stevenen op een gelijkspel, maar in de voorlaatste minuut bezorgde Vidarsson de thuisploeg alsnog een perfecte start, al was er fel protest van de bezoekers omdat de bal de lijn niet zou overschreden hebben. Een gevleide zege voor Roeselare, dat zo samen met Bergen de leiding neemt.