Speeldag: Speeldag 14
Stadion: SK Opwijk Stadion
Derby Opwijk-Opstal draait uit op gelijkspel
Gentil Dossche

Net als bij de vorige match van Opwijk waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De eerste kans was meteen een dubbele voor de bezoekers. Eerst moest Gunter Magits een trap van Carlier in hoekschop verwerken. Op een inzet van Koppen moest Magits opnieuw optreden. Een minuut later kwam Mike Van Laethem moederziel alleen oog in oog met Haentjens, maar hij besloot op diens been. Beide ploegen versierden elk nog een kans in de eerste helft. Hans Van Ostaede kopte een hoekschop van Dimitri De Buyser voorlangs. Sven Munaron besloot voor de bezoekers op de deklat, waarna er een geharrewar voor doel ontstond.

Ook na de rust creëerden de bezoekers de enkele kansen. Munaron gaf een hobbelbal van op links waar Magits de nodige moeite mee had. Een klein kwartier voor tijd had Munaron meer succes. Op aangeven van De Wilde kon Munaron aan de paal de bal over de lijn werken (0-1). Opwijk reageerde, maar Camara kon alleen voor doel niet afwerken. Ook Dimitri De Buyser kende pech als zijn schot via de deklat opnieuw in het veld sprong. In de 86ste minuut kwam dan de logische gelijkmaker. Aeyels legde Roel Van den Brande neer in het strafschopgebied en De Buyser verzilverde de penalty (1-1). Opwijk rook nu bloed, maar kon de geboden kansen via Arsène Vandamme en De Buyser niet afronden. Beide ploegen verdienden dan ook het behaalde punt.[KV]