Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Slotkwartier levert Boom een punt op
Geert ROUSSEAU

Gelet op het puntenverlies van de vorige week diende Rupel Boom opnieuw aan te knopen met een overwinning. Eens op het veld was hier niet veel van te merken.  De thuisploeg speelde een té laag tempo en zette een van haar zwakste prestaties op de grasmat neer.  Enkel in de eerste vijf minuten kon een schot voorlangs van Koen Carlier worden genoteerd en wat later kon Kenny Laevaert een mooie voorzet afleveren.  Geen enkel van de twee gevolgde spelers deed echter de moeite om naar de bal toe te gaan.  Dit gedrag zou tekenend zijn voor het verdere gevolg van de wedstrijd namens de thuisploeg.

Léopold Ukkel stak rond de achtste minuut een eerste keer de neus aan het venster.  Fabian Busschaert kopte de levensgrote kans echter onbegrijpelijk naast.  Wie nu dacht dat de Steenbakkers beter bij de les zouden zijn, kwam bedrogen uit.  Amper 1 minuut later kon Abdelhatif Sbaaiti met een heerlijke krulbal in de hoek er 0-1 van maken.  Noch de verdediging noch doelman Jo Engelborghs gingen bij deze fase vrijuit.

Rupel Boom kon op geen enkel moment een vuist maken en de wedstrijd kabbelde rustig voort.  Rond de 33ste minuut werd opnieuw zwak uitverdedigd wat deze keer wel werd afgestraft door Fabian Busschaertr die na geharrewar voor doel uiteindelijk de niet eens onverdiende 0-2 voorsprong kon realiseren.  Nu probeerde Rupel Boom wel wat meer druk op haar tegenstrever te zetten en dit leverde toch een kans op.  Het schot van Frank Rits trof echter de paal en de terugkaatsende bal liet verder niet toe voor enig gevaar te zorgen.

Een tiental minuten na de rust plotseling opwinding in het stadion; via uitbraak kon Ukkel met maar liefst drie spelers op de doelman afgaan.  Doelman Jo Engelborghs diende een van de doorgebroken spelers een halt toe te roepen.  De meeste waarnemers vreesden dat de bal op de stip zou worden gelegd, maar de ref toonde integendeel een gele kaart aan Sbaaiti.  Enkele minuten later zorgde scheids Lagaert er opnieuw voor in de schijnwerpers te staan.  Bijna als enige zag hij in een verdedigende kopbal van Yasin Gül een reden om een onrechtstreekse vrije schop toe te kennen aan Ukkel in de grote rechthoek.  Makela deponeerde de bal echter naast doel.

Rond de vijfenzevenstigste minuut dienden twee verdedigers van Ukkel de doorgebroken Kenny Laevaert foutief te stuitten.  Hoewel de fout zeker niet door hem werd begaan, leverde dit voor Makela een tweede gele kaart op.  Ukkel diende dus met 10 verder te spelen.  Rupel Boom begon nu plotseling wat meer in haar kansen te geloven en Koen Carlier kon voor wat hoop zorgen door de aansluitingstreffer rond de 77ste minuut tegen de touwen te jagen.  Bij Ukkel begon er onzekerheid in de ploeg te sluipen en toen Zouhair Essikal zich revancheerde op een speler trok de ref hiervoor terecht onmiddellijk rood.

Tegen negen spelers zette Rupel Boom nu alles op alles.  Een afgeweken bal in de grote rechthoek kwam uiteindelijk bij Nick Van Der Westerlaeken terecht; deze kon de bal met een harde trap in doel trappen en de 2-2 was een feit.  In de toegevoegde tijd diende bezoekersgoalie een mooi schot van Kevin Geets uit zijn doel te ranselen om te voorkomen dat Ukkel nog puntenloos naar huis zou hebben dienen te keren.  Uiteindelijk konden beide ploegen zich ongetwijfeld vinden in de billijke puntendeling.