Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Pierre Cornelisstadion
Eendracht Aalst moeizaam voorbij Eendracht Opstal
Gentil Dossche

Het werd een zwaarbevochten, maar verdiende zege voor de thuisploeg. Opstal begon de wedstrijd met de sterke Krasniqi eenzaam in de spits. Zijn ploegmaats bouwden een stevige muur op voor eigen doel en lieten Aalst het spel maken in de eerste helft.
De eerste kans van de wedstrijd was voor Krasniqi, maar zijn schot ging hoog over. Aan de overkant kon een schot van Troch doelman Haentjens niet in verlegenheid brengen. Aalst slaagde er aanvankelijk niet in om Opstal uit evenwicht te brengen en het waren weer de bezoekers die via Atilio dichtbij de 1-0 waren. Zijn plaatsballetje verdween nipt naast doel. Voor Aalst, dat doelman Van den Abeele verloor met een blessure, stapelden de kansen zich op in het laatste kwartier van de eerste helft. Troch op vrije trap, Aelbrecht met een kopbal en twee maal een poging van een overigens zwakke Nguekam konden een sterk spelende Opstal doelman Haentjens niet verschalken. Net voor de rust dreigden Nguekam en Troch nogmaals, deze keer kwamen de bezoekers eerder gelukkig weg en kon er met een 0-0 score gerust worden.

De Ajuinen wilden in de tweede helft al snel het verschil maken, maar tegelijk slopen meer en meer slordigheden in hun spel. Doelman Haentjens onderscheidde zich op pogingen van Massart en Glorieux, maar moest zich gewonnen geven op een knap afstandsschot van Ewen Verheyden. Een oververdiende 1-0 die voor Opstal het teken was om meer mee te voetballen. Nguekam miste de 2-0 en in de tegenaanval omzeilde Knasniqi knap de buitenspelval en schoof de 1-1 binnen onder doelman Sulmon. Opstal zette door en dat kwam het spelbeeld ten goede. De grootste kansen bleven echter voor de thuisploeg. Massart kwam een lengte te kort op een voorzet van Troch die zelf 5 minuten voor tijd door een dekkingsfout voor de Opstal doelman verscheen en de 2-1 binnentikte. Meteen de 14de treffer dit seizoen voor de Aalsterse topschutter. Meteen ook het laatste wapenfeit van deze wedstrijd waarin Opstal iets te weinig in eigen kunnen geloofde en daardoor puntenloos naar huis terugkeert.