Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk gelukkiger dan Berchem Sport
Gentil Dossche

Het was voor vele spelers, trainers, bestuursleden en supporters van Opwijk een blij weerzien met ex-speler Kamal Boujemaoui, nog immer populair ondanks het feit dat hij nu bij Berchem speelt. In omgekeerde richting speelde Arsène van Damme dan weer ooit voor Berchem.
Al bij hun allereerste kans scoorden de bezoekers. Slecht uitverdedigen van de thuisploeg in de vijfde minuut werd via een prima individuele actie van Ousmane Sanou, die een drietal verdedigers in de wind zette, afgestraft (0-1). De kansen zouden de eerste helft over en weer vallen, zo werd een kopbal van Mike Van Laethem in de 12de minuut in extremis ontruimd door de Berchemverdediging. Wat later was het de beurt aan de bezoekers. Michel Verfaillie kon net niet bij een kopbal van Dirk Huysmans om de bezoekers op rozen te zetten. Opwijk was aan de wedstrijd begonnen met de twee ex-Kampenhout-spelers Hans Van Ostaede en Koen De Coninck in de ploeg en die bedankten met een degelijke prestatie. Even voorbij halfweg zette De Coninck een goede individuele actie neer op rechts, maar zijn schot ging over. Dat zou hij in de 37ste minuut rechtzetten als hij een voorzet van Mike Van Laethem vanop links aan de verste paal binnenwerkte (1-1).

Na de pauze vielen er minder kansen te noteren en de wedstrijd leek dan ook af te stevenen op een logisch gelijkspel. We noteerden slechts twee echte kansen. In de 52ste minuut kreeg Verfaillie de bal vrij voor doel maar hij trapte overhaast naast. Kort voor het einde ging een kopbal van de ingevallen Arsène Van Damme  er ook maar nipt niet in. Iedereen maakte zich al op voor een logisch gelijkspel als kapitein Wim De Boeck in de 92ste minuut een vrije trap mocht nemen op ruim 40 meter van doel. Zijn trap ging richting Vincent Stanus, die hoog opveerde, maar onder de bal doorging. De verraste en verbauwereerde David Vleeschouwer, die zonder reactie bleef, zag de bal in doel verdwijnen. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit een veel te zwaar verdict was voor de bezoekers. Berchem verdiende zeker een punt, maar dat is nu eenmaal voetbal. Opwijk had in de twee vorige wedstrijden hetzelfde tegengekomen.

Te noteren was ook de degelijke prestatie van referee Claudine Brohet die de wedstrijd met veel gevoel voor het spel floot en de kaarten stevig op zak hield. Of, zoals ex-afgevaardigde Marcel Spinoy het na de wedstrijd gevat samenvatte: er stond geen vrouw op het veld, maar een scheidsrechter. [ST]