Meldert
Olympia SC Wijgmaal
Datum: 28/01/2007 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Van Den Steen - De Mey Stadion
Verbroedering Meldert houdt de punten thuis
Verbroedering Meldert houdt de punten thuis
Foto: © SC

Verbroedering Meldert pakte drie heel belangrijke punten. Achteraf gezien mag de ploeg een dikke kaars branden voor doelman De Valck. Bart hield immers op heel cruciale momenten zijn netten ongeschonden. De thuisploeg vatte zijn opdracht het best aan, maar Wijgmaal counterde gevat. Teveel slechte passes, gekoppeld aan storend balverlies maakten dat het spelpeil als zeer bescheiden kon worden omschreven. De zwakke leiding werkte in de hand dat naarmate de partij vorderde het spel langs beide zijden bitsiger werd. Bij momenten konden we ons niet van de indruk ontdoen dat de acteurs er vooral mee bezig waren elkaar kaarten aan te naaien. Alleen, de man in het zwart hield die op zak.

Aan het kwartier mochten we eindelijk een kans, die naam waard noteren. Bart De Valck trapte ver uit. Derraz verlengde en na een paar tussenstations pakte Tresignie met een vluchtschot uit. Het leder zoefde naast, maar de aanval op zich mocht er echt wel zijn. Na 20 minuten kon zelfde Tresignie zich doorzetten, doch ditmaal plaatste Jonathan op de bezoekende portier. Almaar meer kon de partij onder de noemer gevechtsvoetbal gecatalogeerd worden en bij momenten zakte langs beide zijden het gebrachte spel naar een bedenkelijk niveau. Stockx schoot een vrije trap op thuisdoelman De Valck. Toen we exact een half uur ver waren, mikte Tresignie naast. Even later maakte De Witte een fout op Vranckx. Bart De Valck haalde de vrijschop van Stockx uit de winkelhaak en reageerde nadien attent bij pogingen van zelfde Stockx. Tussendoor schoot Derraz te zwak op Mertens.

Na de koffie nam Wijgmaal over, maar het peil zakte zelfs nog. Dreiging was er wel, maar echte kansen creëren, bleek te hoog gegrepen. Een mislukt voorzetschot van De Witte, dat voorlangs ging en een wilde doelpoging van Van Passel, konden als de enige echte wapenfeiten worden omschreven. Verre lellen, natuurlijk onprecies, en een ware veldslag op het middenveld, was echt wel het enige wat we konden noteren. Halfweg de tweede helft zagen we eindelijk wat opschudding. Net voor de strafschopzone begingen de bezoekers een fout. Hoewel de ref een rechtstreekse vrije trap toeliet, verkoos Derraz het leder in de loop van Schiettecatte te schuiven. Bram schoot in de beneden linkerhoek, buiten het bereik van Mertens (68’ 1-0). De Brabanders moesten nu wel risico’s nemen. Dat deden ze ook, maar het was allemaal onmondigheid troef. Bij het ingaan van het slotkwartier trapte Tresignie een hoekschop, doch Leyman zag zijn goed gerichte krachtige kopslag door Lambrechts van de lijn gekeerd. Aan de overzijde vlamde Vranckx overhaast een vrijschop over. Aan de 84ste minuut kwam Meldert goed weg toen een gekruiste kopbal van Stockx naast een open doelmond ging. Op dat moment had Van Dessel al een tijdje Van Den Bossche ingebracht. Sammy toonde zich zeker gretig tot Derraz zich niet egoïstisch opstelde en Van Den Bossche als het ware de tweede thuistreffer aanbood. De reactie van de ex-Eendracht-Aalst-speler richting Van Dessel en de rest van de trainersstaf vonden we persoonlijk beneden alle peil. De verbanning van de nummer 8 naar de bank kon alleen maar als logisch worden omschreven. In blessuretijd verlengde de ook al ingekomen Itunime met het hoofd in de loop van Van Den Bossche, die de overdreven eindscore op het bord schoof.
 
Verbroedering Meldert:
De Valck, Pittoors, De Geest, Vannyvel, Derraz (90’ Itunime), De Witte, De Greve, Leyman, Haegeman (69’ Van Den Bossche), Tresignie (88’ Wellens) en Schiettecatte

Wijgmaal:
Mertens, Lambrechts (79’ Luckermans), Allard, De Haes, Stockx, Van Passel, Thijs, Vranckx, Wouters, Bruyninckx en De Coster

Doelpunten:
68' Schiettecatte 1-0; 86’ en 92’ Van Den Bossche 2-0 en 3-0