Berchem Sport
Meldert
Datum: 04/02/2007 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Ludo Coeckstadion
Meldert zegeviert in Berchem
Steven Bologne
| 0 reacties
Meldert zegeviert in Berchem
Foto: © SC

Verbroedering Meldert was voor de moeilijke trip naar Berchem zwaar onthoofd. De fusieclub moest immers met Mhadi Frouja en Bram Schiettecatte zijn ganse voorlinie missen. Bij Berchem keerde Stefan Delalieux terug uit schorsing. Opmerkelijk ook de verhuis van Berchemdoelman David Vleeshouwer naar de bank, in zijn plaats kwam Joâo Monteiro.
 
Berchem nam een wervelende start. Dimitri Van Oppens kreeg een vrije schietkans maar besloot millimeters naast de paal. Op voorzet van Wim Walschaerts nam Michel Verfaillie het leer op de slof, de bal zoefde nipt over de dwarslat buiten. Meldert werd in de beginfase overklast, maar herstelde na een kwartier spelen toch het verschil. Kamal Boujemaoui kraakte zijn schot en Van Oppens knalde recht in de handen van Bart De Valck. Aan de overzijde kwam Meldert amper in de zone van de waarheid. Geoffrey Peytier legde te kort terug op zijn eigen doelman, Joâo Monteiro kon het leer enkel in hoekschop ontzetten. Seth De Witte kreeg een uitstekende mogelijkheid maar knalde voor de bezoekers in het zijnet. De Valck hield zijn ploeg voor de rust nog recht met een mooie parade op een schot van Boujemaoui.
 
Na de pauze kon Ousmane Sanou de score openen voor Berchem, hij mocht alleen op De Valck af maar trapte op diens vuisten. Luttele minuten later knalde Verfaillie op doel, De Valck liet de bal knullig door de benen gelukkig voor hem rolde het leer in hoekschop. Aan de overzijde kopte De Witte de 0-1 in doel, tegen de gang van het spel in maar dat zou de bezoekers worst wezen. Drie minuten later moest Meldert met tien verder na een late tackel op de enkels van Frederik Janssens. Meldert werd nu helemaal teruggeduwd, Berchem morste met zijn kansen. Zo tamelde Dirk Huysmans te lang om te besluiten en knalde Sanou in de handen van de doelman. De tijd tikte in het nadeel van Berchem weg en dat was te merken, de thuisclub voetbalde veel te zenuwachtig. Meldert haalde zo probleemloos het eindsignaal en pakt zo een puike 11 op 15. Berchem kijkt voor de tweede opeenvolgende keer tegen een onverdiend verlies aan, en zakt wat verder weg in de rangschikking.  
 
Scheidsrechter: Kevin Monteny
Geel: De Greve (Meldert)
Rood: De Witte (Meldert)
 
BERCHEM: Monteiro, Van Oppens, Walschaerts, Huysmans, Janssens, Boujemaoui, Embrechts, Peytier, Delalieux ('68 Pinson), Verfaillie ('68 Delcour) en Sanou

MELDERT: Devalck, Pittoors, Degeest, Vannyvel ('72 Laseure), Vandenbossche, Derraz, De Witte, De Greve, Leyman, Tresignie ('85 Van Goethem) en Itonime ('75 Haegeman)