Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Rupel Boom komt niet verder dan gelijkspel
Geert ROUSSEAU

Gelet op het toch wel onverwacht thuisverlies van Temse én de voorbije winstwedstrijden op rij kondigde zich voor Rupel Boom een mooie kans aan om de verdere sprong voorwaarts in het klassement te continueren.
Nog steeds geen Shabi op het wedstrijdblad te bespeuren; men verkiest er -begrijpelijk-voor bij de club om eerst 100% zekerheid van Bondswege in bezit te hebben vooraleer deze speler effectief zijn debuut te laten maken. Het was wachten op de zesde minuut tot de thuisploeg voorzichtig de neus aan het venster kon steken.  De voorzet vanop de linkerflank van Nick Van Der Westerlaeken werd door een bezoekende verdediger onschadelijk gemaakt.  Vanaf dat ogenblik trok een gedreven Grimbergen het initiatief en veldoverwicht naar zich toe.  Dit resulteerde onder andere in een hoekschop waarbij thuisdoelman Jo Engelborghs mistastte; zonder verder gevolg echter.  Even later kon David Puttemans aanleggen; zijn te zwak schot werd onschadelijk gemaakt door de thuisdoelman.  Grimbergen bleef doorgaan en Gaston Diomi was niet scherp genoeg na een geharrewar voor doel.  Rupel Boom kon daar weinig of niets tegen over stellen en stapelde het aantal slechte passes en balwisselingen op.  Rond de zesentwintigste minuut waagde Gaston Diomi opnieuw zijn kans: in eerste instantie kon Jo Engelborghs zijn schot nog pareren; de bal kwam echter terug in de voeten terecht van Diomi die deze keer wel koel kon afwerken en de 0-1 stand was een feit.  Opnieuw vast te stellen dat voorafgaand geklungel in de Boomse defensie aan de basis lag van dit doelpunt waarbij twee spelers elkaar nodeloos hinderden.
Rupel Boom toonde nu wel wat meer initiatief en Nick Van Der Westerlaeken lanceerde  een goede voorzet; bezoekersdoelman Lievens plukte de bal echter mooi uit de lucht.  Rond minuut 40 dan toch enige opwinding bij de Steenbakkers.  Een op het eerste zicht onschadelijke bal werd door  Nick Van Der Westerlaeken met de tip van zijn schoen goed verlengd; jammer voor hem raakte de bal eerst de paal en rolde hij toen terug het veld in.  Onmiddellijk daarna maakte Koen Carlier  een actie en gaf een goede pass naar Nick Van Der Westerlaeken.  Deze werd onderuit geschoffeld door een bezoekende verdediger.  Terecht wees de scheidsrechter onmiddellijk naar de stip maar vond het niet nodig deze fout met geel te bestraffen.  Gert Michiels nam zijn verantwoordelijkheid en gaf met een felle trap in het midden van het doel de bezoekersdoelman geen kans.  1-1 was meteen de ruststand.
De tweede helft ging een ook weer vandaag secuur acterende Jerry Poorters voor in de strijd en nam hij zijn voor het overige middelmatig tot zwak acterende ploegmakkers op sleeptouw.  Rond de 53ste minuut mocht hij een vrijschop nemen op een niet onaardige plaats.  Net als in de vorige thuiswedstrijd strandde zijn bal op de paal .  Deze poging verdiende zeker beter.  Voor het overige viel er bijzonder weinig positiefs te noteren en net als in de eerste helft viel het aantal ziekenhuisballen niet meer te tellen bij de Steenbakkers.  Grimbergen acteerde ook wat minder dan voor de rust en toonde zich relatief tevreden met het gelijkspel.  Wanneer zij dan toch eens gevaarlijk voor doel waren, was er telkens Jo Engelborghs die verder concreet gevaar onschadelijk kon maken.  Onder andere opnieuw Diomi werd op deze wijze het scoren belet.  De wedstrijd kabbelde rustig voort.  Nog slechts rond de 78ste minuut een actie te noteren.  Nick Van Der Westerlaeken zet zich goed door langs de flank; hij heeft echter jammer genoeg geen oog voor zijn twee vrijstaande makkers voor doel waarbij hij zich dan lullig zelf vastloopt met de bal aan de voet op de bezoekersdoelman.  Om positief te eindigen: toch al de vijfde wedstrijd op rij dat Rupel Boom er in slaagt niet te verliezen maar voor het overige een wedstrijd die snel uit het voetbalgeheugen dient te worden gewist.