Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Breeven
Opwijk wint duel om 3de plaats bij Bornem

Bornem begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat hun spits Nicky Melkert, die tijdens deze wedstrijd hoopte zijn heroptreden te vieren, uit roulatie zal blijven tot het eind van dit seizoen. Dit verlamde de thuisploeg blijkbaar in de wedstrijdaanhef.

De eerste helft was van een minder niveau, kansen waren schaars. De eerste was in de 7de minuut voor Koen De Coninck, die op voorzet van kompaan Hans Van Ostaede inkopte, maar Kris Van De Putte kon het gevaar weren. Dan was het wachten tot even voor het halfuur wanneer Van De Putte gepast reageerde op een vrije trap van Mike Van Laethem. Gaandeweg kwam de thuisploeg iets meer opzetten en ze versierden in de 33ste minuut twee kansen op rij. Eerst moest Wim De Boeck een schot afblokken van Emmanuel Lanvu, uit de hoekschop die hierop volgde kopte Karim El Bodmosi net naast. Ook Kaj Knipping probeerde het eens met een ver schot, dat net de goede richting miste.

Nieuwe helft, beter spel? Dat was de hoop, maar die bleek ijdel. Meer kansen, dat wel. In de 56ste minuut kwam Kevin Spreutels alleen opdagen voor Gunter Magits, maar hij treuzelde veel te lang, zodat de Opwijk-verdediging hem uiteindelijk kon afblokken. Aan de overkant legde De Coninck goed terug op Van Laethem, maar die trapte hard en ver over. Even voor het uur ging Knipping goed door op links, gaf een prima voorzet richting de heroptredende Lionel Heremans, wiens kopbal net naast ging. Aan de overkant moest Magits een hard schot over de deklat tippen. Hoekschop dus en hier was Magits opnieuw uiterst attent op een kopbal van dichtbij door Spreutels. Het zou de laatste kans voor de onmondige thuisploeg blijken. Aan de overkant probeerde Van Laethem om Van De Putte met een lob te verschalken, maar de thuisdoelman kon nog nipt met de vingers aan de bal. Heremans kopte nog eens in de handen van Van De Putte en op drie minuten van het einde opnieuw een goed schot van Knipping, maar zonder problemen voor Van De Putte. Derde keer goede keer moet de jonge Knipping gedacht hebben, want in de 90ste minuut nam hij een rebound onmiddellijk op de slof en ditmaal moest Van De Putte zich gewonnen geven op deze meesterlijke trap (0-1).

Er veranderde niets meer aan de stand en andermaal ging Opwijk in extremis met de zege gaan lopen. [ST]