Berchem Sport
Lebeke-Aalst
Datum: 11/02/2007 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Ludo Coeckstadion
Belegering in slotfase toch nog beloond
Steven Bologne
| 0 reacties
Belegering in slotfase toch nog beloond
Foto: © SC

Berchem kreeg met de komst van Lebeke-Aalst de mogelijkheid om de recente 0 op 6 weg te vegen. Lebeke-Aalst hangt mee boven de degradatieplaatsen en zou een overwinning zeker kunnen gebruiken.
 
Berchem schoot het best uit de startblokken en nam het heft in handen. Tot twee keer toe werd de achterlijn bereikt, echte kansen kwamen er nog niet uit voort. Cristobal Embrechts poeierde een vrije trap aan de rand van de zestien in het pak, de bal kon nog net gekeerd worden. Berchem bleef het doel van de tegenstrever nadrukkelijk opzoeken, Lebeke hield opvallend veel volk achter de bal. Een scherpe voorzet van Dirk Huysmans werd door Michel Verfaillie over gekopt, kort daarna was het Huysmans zelf die zijn kans waagde, op voorzet van Kamal Boujemaoui knalde hij snoeihard op de paal. Nog geen minuut later trapte Verfaillie van dichtbij op de vuisten van doelman Tom De Schampelaire. Op het halfuur staken de bezoekers toch eens het neus aan het venster, Emmanuel Kiwabango kopte goed in maar Joâo Monteiro gaf geen krimp. Aan de overzijde ging Berchem door, Ousmane Sanou haalde knap uit maar ook hij trof de paal op zijn weg. Verfaillie besloot de laatste kans voor rust nog voorlangs. 

Ook na de pauze bleef het eenrichtingsvoetbal op het Rooi. Na vier minuten trilden de netten dan toch, Sanou knalde hoog binnen maar de bal werd op de doellijn nog door een medespeler gedevieerd en zo ging het feestje niet door. Sanou waagde kort daarna opnieuw zijn kans, hij trok op wandel door de defensie maar tamelde te lang om te besluiten. Frederik Janssens knalde in het bereik van De Schampelaire en Verfaillie trapte op de keeper. Huysmans nam het leer mooi uit de lucht en bediende vervolgens Verfaillie die met een puntertje verlengde, de bal scheerde de paal. Afstandsschoten en kansen genoeg, de bal wilde er voor Berchem niet in. Boujemaoui trapte eerst naast en drie minuten voor tijd knalde ook hij op de paal. Berchem kreeg uiteindelijk toch nog loon naar werken, de ingevallen Dimitri Delcour kreeg de bal na een actie van Sanou in de voeten, hij knalde overhoeks de oververdiende 1-0 tegen de touwen. De ontlading in het Ludo Coeckstadion was bijzonder groot.

Scheidsrechter: Jan Robeyn
Geel: Van Oppens, Walschaerts en Snoeck (Berchem) – Bamba Moussa en Cobbaert (Lebeke)
Doelpunt: ’89 Dimitri Delcour 1-0

BERCHEM: Monteiro, Van Oppens, Walschaerts, Huysmans ('86 Snoeck), Janssens, Boujemaoui, Embrechts, Peytier, Delalieux ('68 Pinson), Verfaillie ('68 Delcour) en Sanou
Lebeke Aalst: De Schampelaire, Coenen, Van Der Stuyft, Tackaert, Bamba Moussa, Van De Voorde ('76 De Saedeleer), Gheeraert, Cobbaert, Praet, Kiwabonga ('66 Versijpt), Goossens