Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: SK Opwijk Stadion
Nonchalant Opwijk de boot in tegen Wijgmaal

De bezoekers bleken iets minder moeite te hebben met het zware speelveld. De eerste kans was dan ook voor hen maar Gunter Magits had niet al te veel moeite met het zwakke schot. Halfweg de eerste helft kwam Kris Bruyninckx met een gelukje in een uitstekende schietpositie en hij trapte in de korte hoek snoeihard binnen (24’ 0-1). De laatste kans was voor de thuisploeg, maar Heremans trapte een voorzetschot voorlangs.

De eerste kans in de tweede helft was voor de bezoekers, maar Magits kon probleemloos de poging van Vranckx stoppen. Aan de overkant kopte Vincent Stanus in vliegende vlucht maar net naast. Even voorbij het uur kwam de thuisploeg langszij toen de vrijstaande Gregory Capidis ongehinderd kon binnentrappen (1-1). In de 70ste minuut leek alles over voor de bezoekers die al een hele tijd achter de feiten aanholden. Dimitri De Buyser recupereerde de bal in het middenveld, lanceerde op links Mike Van Laethem en diens perfecte voorzet werd door Capidis binnengekopt (2-1). Dit was evenwel gerekend zonder de veerkracht van Wijgmaal. Bij een te korte terugspeelbal legde Magits in de 81ste minuut Wouters neer en Allard twijfelde vanop elfmeter niet (2-2). In de 89ste minuut kreeg Wijgmaal een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, de verdedigers van Opwijk kropen achteruit en in de kluts kon Frank Luckermans scoren (2-3). Opwijk zette nog alles op alles, maar moest uiteindelijk nog een vierde doelpunt slikken in de blessuretijd (2-4). De conclusie is zeer simpel, Opwijk gaf door nonchalance een winnende positie nog af aan een tegenstander die er steeds in bleef geloven.