Stadion: Prinsenbos
Opwijk geeft punten uit handen bij Grimbergen
Gentil Dossche

Opwijk had blijkbaar de les van vorige week niet goed geleerd, want andermaal kregen ze uit een winnende positie alsnog het deksel op de neus.

In de eerste helft liet niets vermoeden dat een zwak Grimbergen Opwijk iets in de weg zou kunnen leggen. De thuisploeg keek al snel tegen een achterstand aan. Kaj Knipping, die een degelijke wedstrijd speelde, verzond een ideale voorzet naar Mike Van Laethem even voorbij de verste paal, die legde mooi voor doel, waar Gregory Capidis de bal in doel devieerde (0-1). Drie minuten later alweer groot alarm voor het thuisdoel, doelman Geert Lievens moest er alles uithalen om een trap van Hans Van Ostaede uit doel te weren. De verraste Vincent Stanus trapte de mooie kans voorlangs. Nadien bleef Opwijk de wedstrijd probleemloos controleren, maar kansen waren er nauwelijks, wel twee afstandschoten. Een schot van de voor de rest volkomen onzichtbare Guy Diomi werd probleemloos door Gunter Magits gepakt.

Opwijk ging op zijn lauweren rusten in de tweede helft en liet de thuisploeg in de wedstrijd komen, zonder dat deze er eigenlijk van kon profiteren. De wedstrijd kabbelde rustig verder tot Diomi opeens de bal maar voor het intrappen had (1-1). Opwijk kroop dan toch een beetje uit zijn schulp via een mooie aanval over Van Laethem, die Roel van den Brande volledig vrij voor doel bracht. Doelman Lievens redde uitstekend. Even later kon ook een schot van Camara Lievens niet verschalken. Drie minuten in blessuretijd nam de Opwijkverdediging al verlof, wat Hmouda de gelegenheid gaf om de thuisploeg onverhoopt toch aan een zege te helpen (2-1).

Dat Opwijk in Grimbergen niet won lag enkel en alleen aan de lakse houding van de bezoekers na de rust, de thuisploeg bleef er tenminste nog tot het allerlaatst in geloven en werd daar uiteindelijk ook voor beloond.