Lebeke-Aalst
Meldert
Datum: 18/02/2007 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stadion Lebeke-Aalst
Verbroedering Meldert afgestopt bij Lebeke-Aalst
Gentil Dossche
| 0 reacties
Verbroedering Meldert afgestopt bij Lebeke-Aalst
Foto: © SC

    
Aan de sterke reeks van Verbroedering Meldert - zeven wedstrijden zonder nederlaag – is op het veld van SK Lebeke Aalst een eind gekomen. Deze verliesbeurt heeft Meldert voor een groot deel aan zichzelf. Als men de kansen niet afwerkt, kan men geen punten oogsten.
 
Meldert vatte zijn opdracht het beste aan en trok meteen ten aanval. Itunime liet in de beginfase tot tweemaal toe een unieke mogelijkheid onbenut om zijn team een vroege voorsprong te bezorgen. Een voorzetschot van Haegeman strandde op De Schamphelaire. Aan de overzijde zorgden Haezebroeck en Van de Voorde voor dreiging. Leyman haalde een poging van Praet van de lijn. Verbroedering nam tijdens de eerste helft het meeste initiatief, maar verzuimde om een versnelling hoger te spelen. Een botsend schot van Sammy Van Den Bossche ging voorlangs, waarna De Durpel De Valck op de proef stelde. Met de rust in zicht had De Schamphelaire een rare reactie in huis bij een ongevaarlijke vrije trap van Sammy Van Den Bossche.
 
De toeschouwers zagen een betere tweede helft. Op aangeven van Schiettecatte mikte Derraz voorlangs. Een knal van Praet werd door uitblinker Pittoors van de lijn geveegd. Direct daarop klom de thuisploeg met wat geluk op voorsprong. Van de Voorde verlengde met het hoofd een schot van Bamba Moussa tegen de touwen. Meldert raakte maar moeizaam over deze tegenslag heen en verloor de slag op het middenveld. Dit leverde kansen op voor Haezebroeck (voorlangs) en Gheeraert (knappe voetreflex van De Valck). Verbroedering trachtte de bakens te herzetten. Pogingen van Schiettecatte en De Kock misten de goede richting. De plaatselijke counters bleven levensgevaarlijk. Een alweer sterk keepende De Valck hield Versypt en Praet van zekere doelpunten. Bij het ingaan van het slotkwartier dreven de bezoekers de druk op. De Witte ging op kracht door, maar zag zijn schot via een verdediger naast gaan. Uit diezelfde hoekschop – getrapt door Van Den Bossche – ging de pegel van Van Nyvel naast. De Schamphelaire hield met een sublieme reactie De Witte van de verdiende gelijkmaker. In de toegevoegde tijd trof Schiettecatte via doelman De Schamphelaire de paal.
 
Door deze nederlaag blijft Meldert op de negende plaats die het inmiddels deelt met Eendracht Opstal en SK Lebeke Aalst.
 
SK Lebeke Aalst: De Schamphelaire, Coenen, Tackaert, Bamba Moussa, Van de Voorde (83’ De Saedeleer), Haezebroeck, Gheeraert, De Durpel, Cobbaert, Praet en Kwabonga (67’ Versypt).
 
VB Meldert: De Valck, Pittoors, De Geest, Van Nyvel, Van Den Bossche, Derraz, De Witte, De Greve (77’ Laseure), Leyman, Haegeman (52’ De Kock) en Itunime (46’ Schiettecatte)
 
Doelpunt: 48’ Van de Voorde 1-0