Stadion: Wijgmaal Stadion
Berchem boekt ruime uitzege in Wijgmaal
Steven Bologne

Berchemtrainer Gilbert Van Den Bempt had voor de verplaatsing naar Wijgmaal heel wat kopzorgen. Het griepvirus telde Frederik Janssens en topschutter Ousmane Sanou uit. Met enkele schorsingen erbovenop moest er dus aan het elftal gesleuteld worden.

De eerste echte kans van de partij was meteen goed voor een doelpunt. Na een mooie actie van Cristobal Embrechts kwam het leer bij Kamal Boujemaoui die zijn ploeg al vroeg op voorsprong plaatste; 0-1. Nog geen minuut later was Geoffrey Peytier te verrast om een vrije trap van Dirk Huysmans binnen te knallen, hij trapte naast. Aan de overzijde kwam de thuisploeg twee keer in de buurt van doelman Joâo Monteiro. Gert Stockx knalde pal op Monteiro, Koen Thijs miste kort daarna onbegrijpelijk een open doelkans en trapte naast. Het zou de thuisploeg zuur opbreken want aan de overzijde legde Dennis Huygelen de 0-2 simpel tegen de touwen. Na een fel openingskwartier ging de storm liggen en werd er vooral gebikkeld op het middenveld.

Na de rust ging de thuisploeg opzoek naar de aansluitingstreffer, onze verdediging kuiste alle aanvalsgolven zorgvuldig op. Een één-twee tussen Michel Verfaillie en Huysmans werd door die laatste onnauwkeurig afgewerkt. Verfaillie glipte door de buitenspelval, stuitte op de thuisdoelman, Dimitri Delcour had vrije baan maar besloot te snel en weg kans. Aan de overzijde was het wel raak. Frank Luckermans verschalkte met een fraai schot de te ver uit zijn doel staande Monteiro; 1-2. Huygelen keek op het uur tegen zijn tweede gele kaart aan en mocht naar de douches, het zou nog een hete middag worden voor Berchem. De thuisploeg ging voluit, maar faalde vooral in het aanvallend compartiment. De beste kansen waren voor Berchem dat de ruimte optimaal benutte. Verfaillie schoot naast en Boujemaoui na slecht wegwerken op doelman Jo Mertens. Boujemaoui maakte het nog geen minuut later wel af; 1-3. Het sneed de adem van de thuisploeg helemaal af, Berchem kreeg de kansen om de score op te drijven. Boujemaoui raakte op kruissnelheid, vuurde een kanonskogel af op doel die Mertens met de vuisten in hoekschop pareerde. Wijgmaal dreigde met een vrije trap van Bjorn Van Passel maar veel soeps was het allemaal niet meer voor de thuisploeg. Matthieu Vandenbussche werd in de zestien gevloerd, een degelijk leidende Kevin Stadius legde de bal op de stip. Boujemaoui bleef kalm en trapte zijn derde van de middag tegen de touwen; 1-4. Berchem moest even later met negen verder nadat Peytier tot ieders verbazing rechtstreeks rood kreeg, in de problemen kwam Berchem echter niet meer.

Scheidsrechter: Kevin Stadius
Geel: Van Der Bauwhede, Thijs, Luckermans (Wijgmaal)
Rood:  Huygelen [2x geel] en Peytier (Berchem)

WIJGMAAL: Mertens, Dehaes, Allard, Van Der Bauwhede, Stockx, Thijs, Luckermans (’75 Evers), Vranckx, Daniels, Wouters en Pouillie

BERCHEM: Monteiro, Pinson, Huygelen, Walschaerts, Huysmans (’71 Vandenbussche), Boujemaoui, Embrechts (‘ 84 Arras), Delcour, Peytier, Delalieux en Verfaillie (’86 De Cae)