Berchem Sport
rupRupel Boom
Datum: 11/03/2007 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Ludo Coeckstadion
Boom in slotminuten onderuit in Berchem
Steven Bologne
| 0 reacties
Boom in slotminuten onderuit in Berchem
Foto: © SC

De langverwachte derby-topper tussen Berchem Sport en Rupel Boom lokte heel wat kijklustigen naar het Rooi in Berchem. De toeschouwers kregen een saaie voetbalwedstrijd voorgeschoteld met twee ploegen die niet wilden verliezen.
 
Berchem nam de beste start van de partij en drukte de Steenbakkers meteen op eigen doel. Kansen kreeg de thuisploeg niet, Boom kon daar enkele halve kansen tegenover plaatsen. Zo moest Joao Monteiro twee keer ingrijpen op schoten van Gert Michiels en Saïd El Harchi. Die laatste werd op het kwartier diep gestuurd maar besloot te zwak. De volgende kans kwam er pas op slag van rust, de eerste echte kans voor de thuisploeg. Na een lange run van Frederik Janssens stiftte Dirk Huysmans de bal in de loop van Kamal Boujemaoui, die versloeg Jo Engelborgs, de bal rolde tergend traag naar de doellijn maar Frank Rits kon nog net op tijd wegwerken.
 
Na de pauze iets meer animo. Boujemaoui legde breed voor de inglijdende Geoffrey Peytier maar die kwam te laat, één minuut later deed hij het zelf maar knalde van dichtbij op een verdediger. Berchem zette voldoende druk en hield Boom goed op eigen veld. Peytier zag zijn kopbal in hoekschop gekeerd worden. Op het uur een scherpe counter van de bezoekers, het vizier bij de fusieclub stond echter verre van scherp. Uit een 4-3 situatie had Boom vele meer moeten puren, El Harchi trapte overhoeks naast. Ousmane Sanou verscheen aan de overzijde voor de doelman maar geraakte er niet voorbij. Matthieu Vandenbussche bediende twee minuten voor tijd Boujemaoui, Engelborgs lag in de weg. Wanneer iedereen zich tevreden stelde met een puntendeling sloeg Berchem alsong toe, Vandenbussche nam het leer vol op de slof en trapte in het midden van het doel magistraal binnen; 1-0. Het Ludo Coeckstadion ontplofte, Boom bleef verweesd achter.
 
De derby kon de hoge verwachtingen op geen enkel moment inlossen. Beide ploegen speelden met de daver op het lijf uit vrees om te verliezen. De ploeg die het meeste zegedrang toonde kroonde zich uiteindelijk tot winnaar, al had een gelijkspel wellicht een betere weergave geweest. Door deze zege ligt de strijd om de eindronde weer helemaal open.
 
Scheidsrechter: Stijn Moens
Geel: Huysmans, Delalieux en Embrechts (Berchem)
Doelpunten: ’89 Matthieu Vandenbussche 1-0
BERCHEM: Monteiro, Pinson, Van Oppens, Huysmans (’82 Vandenbussche), Janssens, Boujemaoui, Embrechts, Peytier (’82 Snoeck), Delalieux, Verfaillie (’85 Delcour) en Sanou

RUPEL BOOM: Engelborghs, Gül, Shabi, Michiels, Rits, El Harchi (’66 Meeuwssen), Mewis (’88 Agorakis), Carlier, Van Der Westerlaken, Verbruggen (’80 Meeusen) en Poorter