Meldert
Bornem
Datum: 11/03/2007 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Van Den Steen - De Mey Stadion
Doelmannen houden de nul in Meldert - Bornem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Doelmannen houden de nul in Meldert - Bornem
Foto: © SC

    
Verbroedering heeft zijn wanprestatie op Ukkel met een collectief meer dan gave prestatie naar de vergeethoek gevoetbald. Allicht heeft Bornem de thuisploeg zwaar onderschat, maar dat neemt niet weg dat de Meldertse verrichting mocht worden gezien.
 
Meldert nam dus het heft in handen en zette de Antwerpenaars goed vast. Op aangeven van De Kock legde Van Den Bossche aan. Het schot van Sammy zwiepte naast de verste paal. Even later trapte Van Den Bossche een vrije trap, die via een paar tussenstations bij De Greve belandde. “Mich” nam in één tijd over, wat een niet zo slechte doelpoging opleverde. Na 10 minuten zette Derraz zich door. Helaas drukte Samir iets te zwak af. Aan de overzijde zagen we een alweer sublieme doelman Bart De Valck bij een goed gericht schot van El Bodmossi (D’Hollander tekende voor de voorbereiding). Op een uitbraak van Arijs ging Van De Putte knap plat. VB Meldert bleef met goed combinatiespel Bornem bespelen. Het was dan ook niet echt een toeval dat een slechtgericht schot van Spreutels hun enige wapenfeit in het tweede kwartier was. Na een collectieve aanval werkte Van Den Eynde nog net voor de neus van Van Den Bossche in corner. Bij een rommelige fase voor de bezoekende doelmond kon Arijs onvoldoende bij het leder. Gaandeweg moest geel-groen gas terugnemen, maar Bornem slaagde er zeker niet in de match naar zijn hand te zetten. Heel even leek voor de pauze de openingstreffer in de maak. El Bodmossi bediende Piedfort. De organisatie was even weg in de Meldertse defensie, doch Leyman werkte alsnog in hoekschop. Met de rust in zicht werd Tresignie net buiten de strafschopzone foutief afgestopt. Van Den Bossche schoot de vrijschop in de muur.
 
In de tweede helft nam SV Bornem het heft in handen. De thuisploeg moest terug, maar gaf vrijwel niets weg. Een goede organisatie, gekoppeld aan een tomeloze inzet, maakte dat de Meldertse burcht niet zo gemakkelijk in te nemen was. Een vrije trap van Laseure werd door Van De Putte boven het hoofd van Tresignie weggebokst. De bezoekende opbouw bleef te slordig en dus kwam Verbroedering zelden in problemen. Samenspel Leyman – De Greve werd door Tresignie nipt over gedevieerd. Iets over het uur verlengde Jacquemyn een vrijschop naast. Halfweg de tweede periode had Bart De Valck een schitterende reactie in huis bij een korte kopbal van El Bodmossi. Op dat moment had Van Dessel al een tijdje noodgedwongen de aan de enkel geblesseerde Arijs vervangen door de jonge Van Impe. Yannick, uitstekend op dreef bij de reserven, deed het verre van slecht. Bij een nieuwe speelkans vraagt het getoonde om bevestiging.
Bornem deed VB meer en meer het spel ondergaan, doch de plaatselijken konden toch een paar keer scherp uitbreken. Op aangeven van Tresignie raakte Van Impe niet voorbij Van De Putte. Aan de overzijde hield De Valck de nul op het bord bij een uitval van Jacobs. In de slotfase kwam Meldert tot driemaal toe heel kort bij de winninggoal. Eerst bediende Van Den Bossche Van Impe. Het schot ging naast. Direct daarop leverde Van Impe een gave voorzet af bij Van Den Bossche. Sammy zag zijn poging zeer nipt naast gaan en na een soloren strandde Tresignie in het zijnet. Een bezoekende corner leverde nog een kopbal van Orlans op. De Valck tekende paraat.
 
VB Meldert: De Valck, Pittoors (75’ Haegeman), Van Nyvel, Van Den Bossche, Derraz (81’ Pauwels), De Greve, Leyman, Tresignie, De Kock, Arijs (60’ Van Impe) en Laseure.
 
SV Bornem: Van De Putte, Van Den Eynde, Tuteleers, Piedfort, Jacquemyn, D’Hollander, Diaz Llano (36’ Orlans), El Bodmossi, Spreutels (73’ Jacobs), Chabaan (66’ Hammouti) en De Wilde.