Speeldag: Speeldag 24
Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk achteruit geslagen door Temse
Gentil Dossche

De bezoekers begonnen goed voetballend aan de wedstrijd en het leek een herhaling te worden van de heenwedstrijd.

Al in de derde minuut ging Hervé Van Overtvelt goed door op rechts en zette voor doel, waar Sander Yzewyn probleemloos de 0-1 voorbij Gunter Magits kon trappen. Temse bleef aanvankelijk dominant, al had Opwijk in de 8ste minuut langszij kunnen komen. Mike Van Laethem trapte in de loop een lob over doelman Jasper Van Kerckhove. De bal ging enkele centimeters naast de paal maar ook naast doel. Nadien zou Temse nog slechts bij stilstaande fases voor gevaar zorgen, zoals bijvoorbeeld in de 12de minuut wanneer Geert De Wilde een vrije trap van de onvermijdelijke Van Overtvelt voorlangs kopte. Halverwege de eerste helft liet de bezoekende verdediging Van Laethem zonder hem te storen aanleggen, dit schot kende evenwel hetzelfde lot als zijn lob eerder in de wedstrijd. Rond het halfuur was er een schot van Gregory Capidis dat doelman Van Kerckhove onbegrijpelijk uit de handen liet springen, maar Van Laethem stond net iets te ver om er van te kunnen profiteren. Capidis zou wat later uitvallen met een kwetsuur.

En het blessureleed beterde er niet op voor de thuisploeg. Bij het begin van de tweede helft moest ook Vincent Stanus gekwetst in de kleedkamer blijven zodat het thuismiddenveld nu al zijn sterkhouders moest missen; 'Aziz' Camara (geel geschorst) en Dimitri De Buyser (gekwetst) stonden namelijk al niet aan de aftrap. De eerste kans was voor de thuisploeg even voor het uur, maar het schotje van Arsène Vandamme, de vervanger van Capidis, was veel te zwak om Van Kerckhove te verontrusten. Temse creëerde geen enkele kans in de tweede helft, maar zou nog tweemaal scoren. Dom balverlies van Sven Buelens in de 65ste minuut verplichtte een hardwerkende Roel Van den Brande om Yzewyn al dan niet foutief af te stoppen net buiten het strafschopgebied. Van Overtvelt achter de bal en die liet Magits kansloos (0-2). Opwijk antwoordde meteen, Kaj Knipping kreeg twee kansen om de aansluitingstreffer te maken, maar eerst stond Van Kerckhove in de weg en in de rebound trapte hij over. Vier minuten later was het over en out voor de thuisploeg. Bij een inworp zag Yzewyn dat Magits verkeerd opgesteld stond en kopte hij een lob over de thuisgoalie binnen (0-3). In de laatste tien minuten zou Vandamme nog twee reuzenkansen krijgen, maar zijn afwerking was ondermaats. Eerst kopte hij een vrije trap van Van den Brande onbegrijpelijk over en net voor affluiten trapte hij voor open doel keihard over.