Grimbergen
Meldert
Datum: 15/04/2007 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Prinsenbos
V. Meldert juicht in Grimbergen
Gentil Dossche
| 0 reacties
V. Meldert juicht in Grimbergen
Foto: © SC

Verbroedering Meldert behaalde op het veld van SC Grimbergen een belangrijke zege. Een hoogstaande partij kregen de supporters niet voorgeschoteld. Daarvoor waren de belangen voor beide opponenten te groot. Beiden hadden de opdracht om het degradatiespook zo snel mogelijk af te wenden.
Het treffen kon voor Meldert niet beter beginnen. Pittoors bediende Schiettecatte en Bram schoof zijn vijfde treffer van het seizoen tegen de touwen. 0-1. Grimbergen eiste nadien het balbezit op, maar echt uitgespeelde kansen konden de Brabanders niet bijeenvoetballen. Verbroedering gaf organisatorisch een sterke verrichting weg. De plaatselijke draaischijf Gaston Diomi werd perfect aan banden gelegd. Voor de rust liet Diomi zich éénmaal opmerken. Hij verstuurde een voorzet richting Gaudaen maar diens kopbal ging naast. Rond het halfuur verliet De Valck perfect zijn doel om diezelfde Gaudaen van de bal te houden.

Na de pauze gingen de blauwhemden op zoek naar de gelijkmaker. Meldert werd ruime tijd op de eigen speelhelft teruggedrukt en kwam amper uit de omknelling los. Enkel Diomi kon zich met een schot en kopbal die de goede richting misten laten opmerken. Ook de ingekomen Bras kon het tij niet doen keren. In het slotkwartier mikte Diomi op de vuisten van een attente De Valck. In de slotfase maakte Lievens een ongevaarlijk afstandschot van de ingekomen Arijs onschadelijk en kopte Baudet pal op De Valck.

Dankzij deze overwinning is Verbroedering Meldert zo goed als zeker van een verlengd verblijf in de nationale reeksen en kan men met een gerust gemoed naar Eendracht Aalst trekken.
 
Grimbergen: Lievens, Ben Kouidar, Demeyer (55’ Bras), Peeters, Gaudaen, Hmouda, Baudet, Sukama, Hofman (74’ Mosselmans), Pollefoort en Diomi

Verbroedering Meldert: De Valck, Pittoors, De Geest, Van Den Bossche, Derraz (89’ Van Impe), De Greve, Leyman, Tresignie, De Kock (67’ Arijs), Schiettecatte en Laseure

Doelpunten:
3' Schiettecatte 0-1