Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Steenbakkers op koers voor eindronde
Geert ROUSSEAU

Van bij de aftrap werd het duidelijk dat ook ditmaal de aanwezigen niet zouden worden getrakteerd op sprankelend voetbal.  De bezoekers kwamen er openlijk voor uit dat het hun in eerste instantie te doen was om een punt mee te graaien; meer zou natuurlijk helemaal meegenomen zijn.

De thuisploeg had in zijn laatste thuiswedstrijden het schrijnend gebrek aan afwerkers telkens duidelijk gedemonstreerd.  Het eerste gevaar kwam  na een vijftal minuten van Wijgmaal.  Thuisdoelman Jo Engelborghs tipte de bal attent van onder de deklat weg.  Dan was het rustig indommelen tot ongeveer de dertigste minuut.

Eerst goede actie die naam waardig na samenspel tussen Koen Carlier en een voor het overige erg bleek spelende Tom Mewis.  Deze laatste plaatste zijn kopbal naast doel.  Voor het overige kon enkel nog Pieter Verbruggen voor enige opwinding zorgen: zijn schot strandde jammer genoeg op de kruising uiteen.  Een logische 0-0 ruststand dus.  Tussendoor was de wedstrijd ook al even stilgelegd voor het inlassen van een drinkpauze wat gelet op het loodwarme weer zeker geen overbodige luxe was.

Na de rust werd Verbruggen gewisseld voor Kevin Geets.  Amper twee minuten na de rust was het spel terug in gang gefloten toen Segun Shabi zich goed langs de flank kon doorzetten en net buiten de grote rechthoek foutief werd gestopt.  De daaropvolgende vrijschop leverde geen concreet doelgevaar op.  Jerry Poorters stak bij deze fase wel al een eerste keer zijn voetbalneus aan het venster.  Opnieuw verdween alle mogelijke spankracht uit de wedstrijd.  Wijgmaal plooide massaal terug en Rupel Boom kon geen antwoord vinden om de opgetrokken muur te slopen.

Daarvoor is er onvoldoende creativiteit aanwezig in het huidige elftal.  Toen de meeste aanwezigen zich al stilaan met een brilscore hadden verzoend, kwam rond de 84ste minuut toch vrij onverwacht een doelpunt uit de lucht gevallen.

Een goed getrapte hoekschop door Mewis werd staalhard en loepzuiver door Jerry Poorters binnengekopt.  Deze laatste verliet nadien onmiddellijk het terrein.  Niet bijster goed spelen én toch winnen.  Op deze wijze zal wellicht Rupel Boom -mede gelet op het falen van de andere ploegen- probleemloos een eindrondeticket bemachtigen.