Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stadion Schoten SK
Opwijk onderuit bij Schoten
Gentil Dossche

Mede door het warme weer kwam de wedstrijd traag op gang. In de achtste minuut deed Wim De Boeck een compleet ongevaarlijke bal ongelukkig in eigen doel afwijken (1-0). Nog geen minuut later glipte Philippe Snelders door de buitenspelval en kwam alleen voor Gunter Magits. Zijn afwerking liet duidelijk merken waarom niet hij, maar zijn broer in eerste nationale speelt. Niet getreurd evenwel voor Schoten want in de 11de minuut kopte Tim Verbeke na een hoekschop de 2-0 tegen de touwen. En net voor het kwartier had het helemaal over kunnen zijn voor de bezoekers. Traizi, die alleen voor Magits opdook, trapte de bal tegen de staander. Daarna zakte het spelpeil bedenkelijk, tot William Verbeeck in de 28ste minuut de paraatheid van Magits testte met een afstandsschot. Vijf minuten voor rusten dan toch iets verrassends. Een samenspel tussen Arsène Vandamme en Dimitri De Buyser leek op niets uit te draaien, maar dat was gerekend zonder Vandamme. Die zette zich toch door en vloerde zowaar Cliff Mardulier (2-1). Schoten leek wat van zijn melk en zo versierden de bezoekers nog een kansje op slag van rusten. Mike Van Laethem kon evenwel net niet bij de voorzet van Vandamme.

Opwijk kwam iets vinniger uit de kleedkamers, maar de eerste kans was voor Verbeke. Zijn vrije trap werd goed gepakt door Magits. In de 56ste minuut bediende Van Laethem De Buyser die de bordjes in evenwicht bracht (2-2). Lang zou de vreugde niet duren. Nauwelijks een minuut later stond er bij een stilstaande fase alweer een Schotenaar vrij, ditmaal kopte Johan Darcon binnen (3-2). Snelders kwam nog 2 keer alleen voor Magits maar opnieuw zonder resultaat. Opwijk gooide alles in de aanval, zonder kansen te creëren. In de allerlaatste minuut leidde dit tot een counter van de twee invallers bij Schoten. John Kanu bediende Yedi Diensi en die plaatste de 4-2 eindstand op het bord.