Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 29
Opstal morst met kansen, Opwijk wint
Gentil Dossche

Wie de kansen laat liggen, krijgt het deksel op de neus. In deze derby op de voorlaatste speeldag kreeg eendracht Opstal meer dan voldoende mogelijkheden om het 3de periodekampioenschap veilig te stellen. De afwerking bleef echter ondermaats en eens SK Opwijk scoorde lag de zege voor het grijpen.

De thuisploeg greep de bezoekers in de eerste 35 minuten naar de keel, maar scoren bleek een probleem. Doelman Gunter Magits moest geen wonderen doen, maar stond telkens op de goede plaats. Het begon al in de openingsminuten met een voorzet van Benjamin Smet naar Kevin Frechier, die recht in de handen van Magits kopte. Even voor het kwartier probeerde Kevin Harnie het met een schot vanaf 25 meter waar Magits de nodige last mee had. En wat later moest Magits een verraderlijk voorzetschot van Kim Carlier over de deklat tippen. Opwijk kwam moeilijk voor het doel van Kurt Lambrecht. Toen Lionel Heremans wat later Dimitri De Buyser in de diepte stuurde, was Lambrecht attent genoeg om deze dieptepas in extremis te onderscheppen. Opstal ging door op zijn elan. Halverwege de eerste helft raakte Miguel Atilio na hoekschop het leder niet goed, zodat Magits de bal kon stoppen. De eerste echte kans voor de bezoekers kwam er in de 28ste minuut. Kaj Knipping stuurde Mike Van Laethem diep, maar deze geraakte niet voorbij Lambrecht. Opstal bleef morsen met de kansen. Zo creëerden zij in de 34ste minuut een reuzenkans. Eerst onderschepte Magits een schot van Frechier, de bal viel in de voeten van Kim Carlier, maar ook die geraakte niet voorbij Magits. Het zou de aanvalslustige thuisploeg zuur opbreken, want hoewel Sven Buelens bijna in eigen doel kopte, kreeg de thuisploeg weldra een eerste mentale klap. Lionel Heremans zette met een prima actie de thuisverdediging op het verkeerde been, schoof de bal verstandig opzij naar de vrijstaande Mike Van Laethem die met een schuiver Lambrecht geen schijn van kans gaf (0-1). De bezoekers leken bevrijd door dit doelpunt en Opstal begon het moeilijk te krijgen. Sven Munaron trapte nog wel een grote kans huizenhoog over, maar daarna kreunde de thuisverdediging. Ei zo na werd het 0-2 na een actie van Arsène Vandamme op links. De vrijstaande Van Laethem schoof de bal in doel, maar werd met vertraging afgevlagd. Net voor de koffie moest de thuisverdediging een schot van Mike Van Laethem afblokken om een doelpunt te vermijden.

Eendracht Opstal wou zo snel mogelijk deze achterstand ongedaan maken. Winst betekende immers ook de derde periodetitel. Jelle De Wilde isoleerde Carlier in de 47ste minuut voor doel, maar deze miste onbegrijpelijk. Dan deden de bezoekers het efficiënter. In de 55ste minuut kwam Van Laethem alleen voor doel. De thuisverdediging werkte de bal over de zijlijn en uit de inworp kopte Kaj Knipping fraai binnen (0-2). SK Opwijk bleef nu komen en voor gevaar zorgen. Dimitri De Buyser speelde Koen De Coninck aan. Zijn draaibal verdiende een beter lot dan over de kruising te verdwijnen. In de 66ste minuut liet de thuisverdediging zich weer pakken op snelheid. Vandamme lanceerde Mike Van Laethem en die vloerde Lambrecht voor de tweede, of was het nu de derde, keer (0-3). Opwijk was nu zegezeker en liet het gaspedaal wat los. Opstal kreeg nog een paar kansjes via Roel Vaeyens maar niets lukte.

In de strijd om de 3de periodetitel heeft Eendracht Opstal nog steeds het lot in eigen hand, maar dan mag er zondag niet worden verloren bij Rupel-Boom. Opwijk zal zich moeten beperken tot een scheidsrechtersrol in het degradatiedebat.