Meldert
Schoten SK
Datum: 29/04/2007 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Van Den Steen - De Mey Stadion
Meldert maakt brandhout van Schoten
Gentil Dossche
| 0 reacties
Meldert maakt brandhout van Schoten
Foto: © SC

Het Schotense bestuur had coach Geldhof gevraagd een aantal jongeren speelkans te geven. Het experiment liep niet echt positief af. Mardulier (komend seizoen naar Roda JC) zat op de bank, wat maakte dat de jonge Daeleman onder de lat stond. Net Jelle lag al in de openingsminuut aan de basis van de Meldertse openingstreffer en dus vatten de Antwerpenaars hun opdracht met een achterstand aan.
 
Nog geen enkele kans afgedwongen en toch voorstaan, het was Verbroedering dit seizoen nog niet overkomen. Schoten reageerde gevat met een botsend schot van Ocak, door De Valck in twee tijden geneutraliseerd. De thuisploeg hield de boel echt wel goed onder controle en voetbalde prima uit. De tweede treffer was hiervan een mooi voorbeeld. Van den Bossche speelde Arijs aan. Die vond Schiettecatte en het was 2-0, na minder dan 10 minuten. Alle stress viel nu van de plaatselijken, want de redding was nu ook mathematisch zeker. En net dit gaf vleugels. Pittoors zette een dubbele 1-2 op, doch via een verdediger sloeg het leder in hoekschop. Met het eind van het openingskwartier in zicht was dit treffen eigenlijk beslecht. Alweer een schitterende aanval met o.a. Van Den Bossche in de opbouw bereikte de afscheidnemende Arijs en de 3-0 prijkte op het scorebord. Schoten dreigde langs Traizi, maar De Valck kwam nooit in de problemen. De withemden leken in het lot te berusten en lieten anderzijds hun jonge medemaats zwaar in de steek. Aan de 27ste minuut ging Daeleman alweer in de fout bij een voorzet van Pittoors en de hoog opwippende Schiettecatte kopte raak. Een tijdje was er eerder weinig te beleven, maar na voorbereidend werk van Arijs en Tresignie scoorde Van den Bossche een knap doelpunt. Voor de pauze had het 6-0 moeten staan. Samir Derraz bewees geen killer te zijn en bekroonde een degelijke prestatie net niet met een goal.
 
Na de koffie nam Schoten het heft in handen. Een schuiver van Kocak bracht De Valck helemaal niet in verlegenheid. Een schot na een draaibeweging van de nochtans goed ingekomen Kanu waaide over. Nog tijdens het vierde kwartier schoot Beyens naast. Meteen het laatste wapenfeit van de Antwerpenaars. Niet dat Meldert zo denderend liep te voetballen, maar het dient wel gezegd dat de bezoekers zich almaar te pletter liepen op een prima georganiseerde thuisdefensie. Een prima voorzet van De Geest werd door Arijs over gekopt. Even leek de eerredder in de maak bij een verschroeiend schot van Kanu. Bart De Valck onderstreepte nog eens dat hij in de operatie redding van VB een zeer belangrijke rol speelde. Coach Van Dessel gunde Arijs en Van den Bossche een terechte applausvervanging. Hun vervangers kwamen gretig in. Van Impe (goalgetter bij de reserven) toonde zich onbaatzuchtig en Pauwels scoorde met een subliem hakje. In de slotminuut bediende Yannick opnieuw Pauwels. Ditmaal kopte Jonathan over.
 
VB Meldert: De Valck, Pittoors, Wellens, De Geest, Van den Bossche (81’ Pauwels), Derraz, De Witte, De Greve, Tresignie (46’ Haegeman), Schiettecatte, Arijs (77’ Van Impe)
FC Schoten: Daeleman, Backx (81’ Voorspools), Beyens, Verbeeck, Kocak, De Bruyn, Ocak (46’ Diensi), Darcon, Verbele (46’ Kanu), Jaspers, Traizi.
 
Doelpunten: 1’ en 7’ Schiettecatte 1-0 en 2-0, 14’ Arijs 3-0, 27’ Schiettecatte 4-0, 38’ Van den Bossche 5-0, 84’ Pauwels 6-0