Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 1
Dilbeek geeft Londerzeel een koude douche
Gentil Dossche

Dilbeek Sport start de competitie in vierde klasse met een klinkende overwinning tegen de daler uit derde, SK Londerzeel. De thuisploeg was duidelijk de betere en de meest agressieve. Pas in de tweede helft kreeg de verdiende zege ook vorm.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Capidis een reuzenkans na doorkoppen van D'hossche, maar besloot nipt naast. Dilbeek nam het initiatief en via een raid van nieuwkomer Gille belandde de bal bij D'hossche die millimeters naast trapte. Op het halfuur bediende D'hossche opnieuw Capidis, maar deze bleek te verrast. Net voor rusten zagen we nog acties van Pauwels en Schotte.

De tweede helft bracht meteen het verdiende resultaat. Schotte vond Pauwels en die knalde binnen. Even voor het uur was de wedstrijd beslist. Van de Gucht devieerde een prima vrijschop van Gille in doel. De thuisploeg nam wat gas terug en Londerzeel kwam meer en meer in de match, maar zonder gevaar te creëren. D'hossche had de 3-0 aan de voet maar trapte op Sakalis. De bezoekers forceerden enkele halve kansen. Thuisportier De Boodt plooide echter niet.

Dilbeek Sport: De Boodt, Houthuys, Vermeulen, Mannaert, Pauwels, Capidis (78' Verhaegen), Van de Gucht, Schotte, D'hossche (75' Guner), Henseval, Gille (82’ Vervoort).

SK Londerzeel: Sakalis, Geerinck, Morreel, Poppe, Melotte, Sluyts, Geets, Van Reeth (46' Bamba), Maes, Melkert en De Voeght.

Doelpunten:48' Pauwels (1-0); 58' Van de Gucht (2-0)