Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Burg. A. Lambertstadion
Grimbergen wint derby in Londerzeel
Kevin Vanbuggenhout

Londerzeel en Grimbergen stonden tegenover mekaar in een streekderby. Voor Londerzeel, dat voor aanvang van het seizoen de titel beoogde, werd het een nieuwe teleurstelling. De doelpunten van Stefano Fuso schonken Grimbergen de zege.

Grimbergen nam de wedstrijd meteen stevig in handen. Londerzeel maakte bijna een own-goal, maar kwam vijf minuten later toch op achterstand. Fuso schoot uit de draai laag in doel: 0-1. Londerzeel kreeg in de eerste twintig minuten geen voet aan de grond. De eerste helft was nagenoeg volledig voor Grimbergen. In de slotminuut van die eerste helft deed er zich nog een opmerkelijke fase voor. Een zware ingreep van Kevin Geets was de aanleiding voor een opstootje. Geets ontsnapte aan de uitsluiting. Zowel Kevin Geets als Jeroen Peeters kregen een geel karton onder de neus geduwd.

Londerzeel startte beter aan de tweede helft. Lievens duwde de kopbal van de vrijgelaten Melkert over. Twee minuten later werd het 0-2 aan de overzijde. Fuso stond helemaal vrij in het strafschopgebied van Londerzeel en mocht de bal simpel aannemen. Fuso plaatste de bal beheerst in de verste hoek. Londerzeel probeerde het tij nog te doen kantelen, maar op een paar kopballen van Melotte na -die overigens het kader mistten- kwam Grimbergen niet in de problemen. Grimbergen verloor nooit echt de controle over de partij en was nog dicht bij de 0-3. De vrijstaande Weynants kopte een vrije trap van Tack op de lat, Sakalis redde de rebound. In de slotminuut werd Fuso neergeduwd in het strafschopgebied, de scheidsrechter floot echter geen strafschop.

Grimbergen won verdiend van Londerzeel met 0-2. Grimbergen blijft het verrassend goed doen in vierde klasse B en is buitenshuis nog steeds ongeslagen. Grimbergen duikt terug de top vier van het klassement in. Londerzeel heeft het voorlopig moeilijk om de ambities waar te maken en blijft hangen op de negende plek.