Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Fernand Schuermanstadion
Opwijk wint de topper bij Temse
Gentil Dossche

Met de 5-0 pandoering van vorig seizoen in het achterhoofd was Opwijk naar Temse afgezakt om de eer te herstellen. Ditmaal waren het de bezoekers, die, vooral in de eerste helft, de thuisploeg van het kastje naar de muur speelden.

De eerste waarschuwing kwam van Peter Vanden Bossche, die zijn vizier duidelijk nog niet juist afgesteld had en vrij voor doel naast trapte. Twee minuten later was het nog duidelijker, ditmaal moest Bart De Brouwer attent ingrijpen op het schot van Vanden Bossche. Temse zorgde schuchter voor tegenwerk via een hard schot van Tim De Bondt. Gunter Magits pareerde met de glimlach. Net voor het kwartier stond Vanden Bossche andermaal aan het kanon, maar opnieuw ging het naast. Op de 16de minuut mocht Temse zich erg gelukkig achten toen een schot van Melvin Bouwmeester via de binnenkant van de paal weer het veld indraaide. Niet getreurd evenwel voor de bezoekers. Nauwelijks twee minuten later draaide diezelfde Bouwmeester zich vrij aan de rechterkant. Met een staalhard schot bracht hij Opwijk via de onderkant van de lat op voorsprong. De Bondt probeerde het wat later met het hoofd, Magits stond paraat. Aan de overkant trapte Dimitri De Buyser hard op doel, ditmaal pakte De Brouwer. Wat later deed de goalie het nog eens over op een schot van Vanden Bossche. Vijf minuten voor de pauze kregen de bezoekers loon naar werken. Vincent Stanus gaf door naar Bouwmeester en die bediende de vrijstaande Peter Vanden Bossche. De Brouwer was kansloos op de snoeiharde knal. Ook de laatste kans voor de rust was voor de bezoekers. Christophe Goumotsios speelde Vanden Bossche aan, De Brouwer pakte het schot.

De tweede helft was het allemaal veel minder. Opwijk nam duidelijk gas terug en Temse slaagde er niet in om het de bezoekers lastig te maken. Christof Maes probeerde het in de draai en zag zijn poging naast waaien. Jan Vermeir bracht aan de overkant de bal  voor doel waar Vanden Bossche er net niet bij kon. Bij aanvang van het laatste kwartier geraakte Thomas De Clercq wel voorbij Magits, maar Wim De Boeck kon net voor de lijn ontzetten.

KSV Temse: De Brouwer, De Maeyer, De Wilde, Michels, Van Rompuy, Tollenaars, Coertjens, De Clercq, De Bondt, Van Den Bossche en Maes.

KSK Opwijk: Magits, Tackaert, De Boeck, Stanus, Vanden Bossche, De Greve, Bouwmeester (61’ Vermeir), Pannecoucke, Gheeraert, De Buyser (46’ De Coninck) en Goumotsios (75' Camara).

Doelpunten: 18’ Bouwmeester (0-1) en 40’ Vanden Bossche (0-2).

Gele kaarten: De Wilde (65’) en Vermeir (86’)