Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stadion Schoten SK
Own-goal in blessuretijd nekt Schoten
Kevin Vanbuggenhout

Rode lantaarn Schoten moest dringend punten pakken en ging tegen Grimbergen op zoek naar een tweede zege. Grimbergen had buitenshuis nog niet verloren en wilde zijn plek in de subtop handhaven.

In de eerste helft liet Grimbergen absoluut geen superieure indruk na. Schoten liet een gezonde agressiviteit zien. Van een klasseverschil was er helemaal geen sprake. Schoten was zelfs het dichtst bij de openingstreffer, al was er van concreet doelgevaar in de eerste helft amper sprake. Een vrije trap van ver leverde het meeste gevaar op. Een prachtige streep van El Harchouni ging niet ver over. Een maat voor niets die eerste helft, 0-0 dus aan de rust.

Na de koffiepauze tapte Grimbergen uit een ander vaatje. De bezoekers namen de wedstrijd geleidelijk in handen. Schoten kwam nu nog nauwelijks onder de Grimbergse druk uit. Twintig minuten ver in de tweede helft kreeg Grimbergen de beste kans uit de wedstrijd. Na een lange bal kwam Bogemans alleen voor doel, de Grimbergse spits kreeg de bal niet voorbij Schoten-doelman Van Steen. De tijd tike weg en de wedstrijd leek af te stevenen op een scoreloos gelijkspel. De ingevallen Mouloua haalde toch nog eens de achterlijn. Hij legde goed terug, Weynants kon de bal net niet in doel lopen. Toen Baudet even weggleed had Schoten nog een onverhoopte kans om dat o zo belangrijke doelpunt te maken. Sanou mikte zijn schot tegen de paal. Er zou toch nog een bal tegen de netten gaan, maar wel aan de andere kant. Een indraaiende vrije trap van Christophe Tack werd door Geziadi ongelukkig in eigen doel gewerkt: 0-1. Een ware desillusie voor Schoten dat er zo hard voor had gevochten. Vreugde was er te vinden in het Grimbergse kamp.
Een verdienstelijk Schoten incasseerde een nieuwe kaakslag en blijft alleen laatste. Grimbergen komt in de stand op gelijke hoogte van Bornem en Temse. De match in Schoten was voor Grimbergen overigens de laatste uitwedstrijd uit de heenronde. Dat betekent dat de Brabanders de heenronde zullen beëindigen zonder ook maar één enkele uitnederlaag te lijden.
SCHOTEN: Van Steen, Geziadi, De Bruyn, Van Den Langenbergh, Van De Bleeken(71' Dury), El Harchouni, Hendrikx, Choual, Matthyssen, Seddoh, Sanou

GRIMBERGEN: Lievens, Tack, Baudet, Verbeke, De Sadeleer(46' Mouloua), Hermans, Jennart, Roelands, Weynants, Fuso(90'+2' Elsen), Bogemans

DOELPUNT: 90'+3' Geziadi 0-1(own-goal)

GEEL: Van Den Langenbergh, El Harchouni, Choual; Jennart