Tubantia Borgerhout
beeBeerschot
Datum: 07/12/2008 14:30
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stadion Rivierenhof
Wilrijk en Tubantia delen de punten
Steven Bologne
| 0 reacties
Wilrijk en Tubantia delen de punten

Tubantia en Wilrijk vertoeven in de kelder van het klassement in vierde klasse B. Winst was dus voor beide ploegen bijzonder welkom.

In een slappe wedstrijd werd al snel duidelijk waarom beide ploegen onderin geklasseerd staan. Beide ploegen konden de bal amper in eigen rangen houden met een festival aan foute passes tot gevolg. De bezoekers loerden op de counter en kregen halfweg de eerste periode de eerste kans van de wedstrijd. Bart Thijs mocht randje buitenspel op doel afgaan, hij liet de kans niet onbenut; 0-1. Davy Wagemans zette zich kort daarop door, zijn voorzet werd nog net op tijd weggewerkt. De wedstrijd was het aankijken nauwelijks waard, ook de spelleider van dienst zat verre van zijn beste niveau en strooide met belachelijke gele kaarten in het rond.
 
Na de koffie weinig beterschap in het Rivierenhof. Wilrijk behield zijn egelstelling en Tubantia probeerde naar voor te trekken. Jimmy Sissoko verscheen plotseling voor doel, maar kon onvoldoende besluiten. Vlak voor het uur kregen de bezoekers dé kans om de wedstrijd te beslissen. Wagemans bediende de vrijstaande Davy Van Gestel, die op twee meter van de doellijn nog huizenhoog over knalde. De thuisploeg kreeg dan toch, gezien het initiatief dat het nam, wat het verdiende. Sven De Doncker kopte op de eigen kruising, Rene Romand was bij de les en werkte fraai binnen; 1-1. Tubantia ging voluit en was dicht bij de voorsprong toen Kresimir Cismir na een vrije trap centraal voor doel opdook, hij kreeg het leer echter niet voorbij Philip Deckers. De goalie van Wilrijk moest vlak voor affluiten nog een poging van Kevin Stickens onschadelijk maken.
 
Met de 1-1 einduitslag schiet geen van beide ploegen iets op, na een dramatische voetbalmiddag mag vooral Wilrijk blij zijn met dat ene puntje.
 
Doelpunten: ’20 Bart Thijs 0-1, ’63 Rene Romand 1-1
Geel: Van Damme, Kocak en Cicmir (Tubantia) – Lenaerts en Van Gestel (Wilrijk)
 
TUBANTIA: Swolfs, Van Damme, Kocak, Cicmir, Belhadji, Romand, Stickens, Spillemaeckers (’85 Adriaenssen), Broeckaert (’26 Sissoko), Dom (’80 Lauwereins) en Snoeck

WILRIJK: Deckers, Asante (’26 Van Gestel), Bormans, De Doncker, De Jonghe, Delcour (’60 Janssens), LEnaerts, Ooms, Peytier, Thijs en Wagemans