Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Prinsenbos
Incidentrijke puntendeling in Grimbergen
Kevin Vanbuggenhout

Grimbergen en SV Temse stonden tegenover mekaar in een duel uit de top van vierde klasse B. Na een tumultueuze wedstrijd werd het 2-2. Grimbergen mocht aanspraak maken op meer, maar had wel twee strafschopdoelpunten nodig om langszij te komen.

De spelleider eiste in deze wedstrijd de aandacht op, een eerste keer na tien minuten. Bogemans stuurde met een uitstekende actie Weynants alleen op doel af. Van Den Noortgaete haalde de doorgebroken Weynants neer in de zestien. Logische strafschop dus voor Grimbergen, maar scheidsrechter Van Pulver trok onbegrijpelijk slechts geel voor de Temse-doelman. Van Den Noortgaete hield de strafschop van Fuso uit zijn doel en vier minuten later klom Temse tegen de gang van het spel in op voorsprong. Kubilskis kon -randje buitenspel- alleen doorgaan. Hij was sneller op de bal dan Lievens en tikte de 0-1 naast de Grimbergse goalie in doel. Halverwege de eerste helft claimde Grimbergen tot tweemaal toe opnieuw een strafschop voor hands, ditmaal liet Van Pulver doorspelen. Tot dan toe onderging Temse de wet van de sterkste, in het tweede deel van de eerste helft konden de bezoekers beter controleren. Kubilskis kon de bal meepikken. Zijn afgeweken schot werd knap uit doel geranseld door Lievens. Bij de volgende kans werd het toch 0-2. Michels kon de bal met het hoofd meenemen en trapte het leer voorbij Lievens.

In het begin van de tweede helft mocht Temse doorspelen nadat een lichte fout op Bogemans niet gefloten werd. Lievens werkte attent in hoekschop. Deze hoekschop werd bijna in doel gedevieerd, Verbeke kopte weg op de lijn. Een minuut later kreeg Kubilskis zijn tweede geel voor alweer protest en zo kwam Temse toch met tien te staan. Met een man meer nam Grimbergen de wedstrijd terug volledig in handen. Na handspel van Damman werd Grimbergen een tweede strafschop toegekend. Baudet zette zich nu achter de bal en trapte perfect binnen: 1-2. Na een gevaarlijke fase voor het doel van Temse kon Van Den Noortgaete wegboksen, echter in de voeten van Peeters. De lage volley van de middenvelder ging net naast. Temse geraakte gefrustreerd en Tolenaars kwam na een aanslag op Weynants goed weg met geel. Weynants moest een paar minuten later ook vervangen worden. Temse leek met 1-2 te gaan winnen, maar in de slotfase kreeg Damman een tweede keer geel en floot Van Pulver terug strafschop voor handspel na een nochtans aangeschoten bal. Koen Baudet plaatste de 2-2 op het scorebord. De wedstrijd liep nog even uit de hand en na een opstootje werd Dewilde met rechtstreeks rood uitgesloten, een nogal overdreven sanctie. Enkele supporters van Temse lieten zich ook niet van hun beste kant zien en enkele reclameborden moesten eraan geloven. In de blessuretijd kwamen beide ploegen nog één keer dicht bij de winst. Een zeldzame uitbraak van Temse werd tenietgedaan door een uitstekende tackle van Verbeke. Aan de overzijde schoot Bogemans net naast.

Een dolle wedstrijden vol incidenten eindigde op een 2-2 gelijkspel. De frustraties bij Temse vanwege de late gelijkmaker waren begrijpelijk, anderzijds had Grimbergen al een strafschop meer kunnen en moest Temse-doelman Van Den Noortgaete na reeds tien minuten uitgesloten moeten worden. Op basis van het spel kon Grimbergen aanspraak maken op meer, maar het bleef bij twee strafschopdoelpunten. Temse en Grimbergen staan samen op de vierde plaats met 26 punten.

GRIMBERGEN: Lievens, Tack, Baudet, Verbeke, Roelands, Peeters, Hermans, Weynants(64' Gaudaen), Mouloua, Fuso(46' Van den Broeck), Bogemans

SV TEMSE: Van Den Noortgaete, Michels, Damman, Dewilde, Pittoors, Tolenaars, De Bondt(68' Van Rompaey), Van Herreweghe, Maes, Van Den Bossche(77' De Lange), Kubilskis

DOELPUNTEN: 14' Kubilskis 0-1, 34' Michels 0-2, 53' Baudet 1-2(pen), 89' Baudet 2-2(pen)

GEEL: Peeters; Van Den Noortgaete, Michels, Kubilskis(2x), Damman(2x), Tolenaars

ROOD: 50' Kubilskis(2x geel), 88' Damman(2x geel), 90' Dewilde