Meldert
Eendracht Opstal
Datum: 14/12/2008 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Van Den Steen - De Mey Stadion
Meldert sterker in derby dan Opstal
Gentil Dossche
| 0 reacties
Meldert sterker in derby dan Opstal
Foto: © SC

Een derby die in het verleden vaak voor echte commotie zorgde maar vandaag eerder een spel was van kat en muis. Toch bleef er spanning tot op het laatst maar dat had Meldert aan zichzelf te danken.

Al van bij het begin werden de bezoekers achteruit gedrongen en was het wachten op een eerste doelpunt. Na minder dan tien minuten vlamde De Pauw een hoekschop onhoudbaar tegen de touwen. Doelman Heymans kon nog even onheil voorkomen op een poging van Arys. Toen Boujemaoui van uit een scherpe hoek de stand opvoerde was de match eigenlijk al gespeeld. De score kon even later nog oplopen. Van Nyvel knalde echter op de paal. Sbaaiti liet Heymans in de kou staan maar Chaaban veegde zijn schot van de lijn. Aan de overzijde mikte Straetman van dichtbij over. Net voor de koffie kon Straetman dan toch de aansluitingstreffer binnentrappen.
 
In de tweede helft was er niets meer te beleven. Meldert stelde zich tevreden met de voorsprong en Opstal had niet de kracht om het tij te keren. Enkel Boujemaoui zorgde nog voor enige opwinding maar viseerde het zijnet.
 
VB Meldert: Begeyn, Coenen, Van Belle, Van Nyvel, Amazou (75’ Turk), Sbaaiti (46’ Wauters), Arys (69’ Krasniqi), De Pauw, Leyman, Boujemaoui, Madawa.
 
E. Opstal: Heymans, Huyck, Van Wemmel (87’ Ozdamar), Van Der Cruyssen, Decuypere, Chaaban, Schollaert, Straetman, Sanchez, Van Driessche (27’ Atilio), Ben Kouidar.
 
Doelpunten: 9’ De Pauw 1-0; 19’ Boujemaoui 2-0; 42’ Straetman 2-1.